Selamlar... Bu sabah erkenden kalkıp bu guzelliğin, Karamelli Cikolatalı Tartın tarifini yazdım hevesle. Kaydetmeden silindi (( Olamaz, olamaz derken baktım olmuş Her şeyde bir hayır vardır dedim ben de... Yeniden yazdım.
Tarifimiz aslında evde kalan badem ve fındıkları değerlendirme isteğimle ortaya cıktı. Kahvenin, cayın, sutun yanına alışkanlık oldu birer dilim almak. Cocuklar cok sevdi ben daha da cok sevdim. Yapım aşamaları size zor gelmesin sakın. Hemen bitmeyen, gunlerce suren bir mutluluk

Porsiyon: 8-10 kişilik
Hazırlama suresi: 45 dakika
Pişme suresi: 30 dakika

Malzemeler: 200 gr tereyağı 4-5 yemek kaşığı soğuk su 200 gr pudra şekeri 400 gr un Bir fiske tuz
Karamelli kuruyemişli kat icin: 1 su bardağı toz şeker 1 paket krema Ceviz, fındık ve badem (ben birer su bardağı kullandım, zevkinize gore evde ne varsa kullanabilirsiniz) Cikolatalı kat icin: 160 gr bitter cikolata 80 gr sutlu cikolata 1 paket krema
Yapılışı:
Un, pudra şekeri ve tuz mutfak robotunda iyice karıştırılır. Kup kup doğranmış tereyağı eklenir. Kum gibi olana kadar karıştırılır. Azar azar soğuk su eklenerek tekrar karıştırılıp hamur toparlanır. Strec filme sarılıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir. Tezgah ve merdane unlanır. Hamur, tart kalıbının buyukluğunce dikkatlice acılır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır, elle duzeltilir. Onceden ısıtılmış fırında 170 derecede resimdeki gibi renk alıp, icini cekene kadar pişirilir.

Karamel icin, tava ocağa alınır. Toz şeker tavaya eşit olarak yayılır. Kısık ateşte kaşık değdirmeden iyice erimesi beklenir. Tavayı arada hafifce sallayabilirsiniz. Şeker kenarlardan başlayarak renk almaya başlayacaktır. Rengi cok koyulaşmadan krema eklenir, hızlı hızlı karıştırılır. Kısık ateşte puruzsuz bir kıvam alana kadar (yaklaşık 3 dakika) karıştırarak pişirilir.

Karamel soğuduktan sonra kavrulmuş fındık, ceviz ve badem eklenir, karıştırılır.

Soğuyan tart hamurunun uzerine her tarafına eşit gelecek şekilde yayılır. Krema hafif ısıtılır. Cikolata kucuk parcalara ayrılıp, ben mari yontemiyle eritilir. Krema eklenir, iyice karıştırılır. Karamelli katın uzerine yayılır, duzeltilir. Oda sıcaklığında bekletilip soğutulur. Buzdolabında kendini biraz toparlayana kadar 15 dakika dinlendirilir. Tart kalıbından cıkarılır. Kesme tahtasının uzerinde, keskin bir bıcakla kare şeklinde duzgun dilimlenir (cok fazla tembih icerdi bu cumle)

Aralarına yağlı kağıt kesilir, saklama kabına dizilir. Buzdolabında saklanır.

Kolay gelsin, Afiyet olsun...