Son donemlerde gittikce yaygınlaşan kosp, koxp vb. programların KE icerisinde kullanılarak civcivlerin bile 5 gunde 55 level olması, itemlerin dupe denilen bir yontem sayesinde coğaltılması, arkadaşın bile arkadaşa trade hack adı verdiğimiz bir programla hack atması (soyması), tam duzgun bi party kurdum diye sevinirken, kendilerine KS party'si adı verilen bir grup oyuncu tarafından slotunuzun elinizden alınması ve skill bug denilen bir acık sayesinde novalar atılması... ve daha neler neler... İşte butun bunları yaparken, acaba vicdanımız ne derece rahat? Ve acaba bu yaptıklarımız caiz mi?.. Kafamıza takılan butun soruların cevaplarını: İlahiyatcı Prof. Yaşar Nuri OzGM cevaplıyor.. -Sayın OzGM KO oynuyor musunuz? -Evet. Hemen hemen her gun. -Server? -Beramus. -Peki sizce oyunun gidişatı ne durumda? -Oyun her gecen gun daha oynanmaz bir hal alıyor. -Sebebi? -Şimdi efendim benim bu oyunda 7 aylık bi gecmişim var. Ben butun uğraşlarıma rağmen 7 ayda 61 level olurken, elin zındığı 5 gunde 55, 7 gunde 59 efendime soyleyeyim 12 gunde 61 oluyor. Bu haksızlıktır!. Emeğe hakarettir.. -Yani?.. -Yani efendim biz level 40 olup, Eslanta gidip Derviş nam-ı diğer Deru partilerine girmek icin can atardık. Gittikten sonra da 1 ay aralıksız yatardık. Ama şimdi?.. Level 1'den Apostle yani Apos partilerine giriyor 1 saatte civciv mivciv bırakmıyorlar efendim!. -Peki kosp, koxp programlarına ne diyeceksiniz? -Ne diyeyim efendim? Onlar bir takım kendini bilmezlerin yazdıkları korsan yazılımlardır. Kullananların banlanması ve bir daha oyuna alınmaması gerekir. -Bir de şu item duping dedikleri eşya kopyalama yontemleri var. Onlar hakkında ne duşunuyorsunuz? -Duping yani halk arasında bilindiği şekliyle dupe insanların kendine guvenmeme duygusundan kaynaklanır. Kimse bu şekilde zengin olmamalıdır. Bu gunahtır!.. Boyle sapkınlıklara tenezzul eden her kim olursa olsun isterse kral (king) olsun oteki tarafta cezalandırılır. Sen ne diye durup dururken başkasının exp'ine goz dikersin? Ne diye slot calarsın be adam?!! Lutfen biraz kendinize gelin. Olmaz ki daha level 1'de nova atmak.. Sizin yuzunuzden CZ'nin en sağlam oyuncuları CZ'ye uğramaz oldu.. Lutfen bırakın bu işleri.. Skill bug yapanları elime gecirirsem ayağımın altında ezeceğim Kafalarını patlatacağım dokunun yeter.. (Bir sonraki roportaj Prof. GM Zekeriya Beyaz'la, 4 taşa rezz abyss dungeon'da duvar arkasından PK yapma veya abyss kasma ve benzeri konularla ilgili yapılacaktır) [IMG]http://img88.**************/img88/3667/britneyspears309sz.th.jpg[/IMG] __________________