Merhaba, sokaktan yavru siyah bir kopek buldum,hastaydı,tedavi ettirdim,saglıgına kavustu...

Simdi cok iyi,cok saglikli,siyah,3 aylik,erkek bir yavru..Dusuk kulakli..
Resimlerini gormek isterseniz,e-mailimden ulasin bana..

Sokaktaki canlarin,petshoplarda satılan “cins” denilen hayvanlara gore sahiplenilme şansı cok az..cogu insan onları pis oldugu,hastalıklı olduğu gerekcesiyle ya da yeterince sevimli olmadigi (?!?) gerekcesiyle almiyor..Ama ne demisler,bakarsan bag,bakmassan dag olur..bakimli oldugu surece her hayvan guzeldir...Hayvanları ayırmak niye...
Sokaktaki hayvana yuvasını acan,onu evinde besleyen insan sayısı cok az olduğu icin sokakta yasayan bu canların , petshoplarda “cins” olduğu soylenilen diger canlara gore hayatta kalma şansları cok duşuk..En cok onların bakıma ihtiyacı varken gidip “cins” denilen kopeklerden satın almak niye? Hayvanların sırtından para kazanan hayvan tacirlerine para kazandırmak niye? Bizler petshoptan hayvan almadığımız surece,bu hayvan tacirleride kendilerine başka bir iş bulmak zorunda kalacak..herkes petshoptan hayvan satın almayı reddetseydi, bu insanlar bu işi yapmayı nasıl surdureceklerdi? Sırf para kazanma amacı ile,ceşitli uretim ciftliklerinde bu “cins” denilen hayvanlar uretiliyor,yani bu hayvanlar sırf onların sırtlarından gecinebilmek amacı ile dunyaya getirtiliyorlar...Oysa dunyaya dogal yollardan gelen, ama kimse onlara bakmadığı icin zamanla hastalıktan,asırı sıcak/soguktan, sokakta onlara yapılan işkencelerden ya da barınaklara tıkılmaktan dolayı olen binlerce hayvan varken “cins” kopekleri sırf para kazanmak amacı ile coğaltıp satmak niye?? Dunyaya dogal yoldan yeterince hayvan geliyor zaten,bu insanlar bu hayvanları bu şekilde ureterek dunyada dogal olarak bulunması gereken hayvan sayısını kat kat arttırıyorlar..buda neye neden oluyor? Sokakta yasayan binlerce hayvanın dışlanmasına neden oluyor...tum bunları tekrar tekrar duşunun...Resimlerini size yollamami istiyorsaniz bana mail atin..

[email protected]