Herkese merhaba... 4 hafta once yavru bir muhabbet kuşu aldım ( 3 aylık civarlarında ). Bu kuşu kız arkadaşımın cok istemesi uzerine ona verip, bir petshop'a gittim. Buradan yine yavru alacaktım fakat bir kuş dikkatimi cekti. Yanlız duruyordu ve resmen konuşuyordu. Sorduğumda bir polisin olduğunu, kızı icin alıp eğittiğini soyledi. Taşınırken bakamayız diye bana bıraktı ve satabilirsen sat dedi diye aktardı.

Kuşun rengi cok hoşuma gittiği icin aldım. Kuş yaklaşık 1 yaşında. Gozunde ince bir grimsi halka oluşmuş. Kuşu eve dun akşam getirdim. Kafes askısına astım. Bugun 2. gunun akşamı. Ama kuş hic yem yemedi, sanıyorum suda icmedi. Petshopta cok haraketli ve konuşkan bir kuştu. 2 gundur otmedi bile. Alışması gerektiğinin farkındayım ama beni tedirgin eden konu bu kuş hic yem yemedi. Elimle beslemeye calıştım fakat nafile...

Son olarak bugun parmağıma gelmeye başlamıştı ( İlk gun eli gorduğu anda kafesin icinde cırpınıyordu. ) Ama nedenini anlayamadığım bir şekilde 3-4 saattir suluğu ile ballı krekrinin arasına saklanıp kaldı. Tuneklere bile cıkmıyor, hic haraket etmiyor...

Ne yapmam lazım, lutfen yardım eder misiniz ?