Merhaba arkadaşlar, Resmi forumda moderator bi arkadaşın tavsiyesini yazacağım. Bilgisayarında hicbir illegal program olmadığı halde durduk yere HackShield'dan ban yiyen veya hapse duşen arkadaşların belki işine yarayabilir... HackShield'ın sisteminizde şupheli gorduğu dosyaları gorebilir ve bu dosyalar ile ilgili onlem alabilirsiniz.. Lakin bu şupheli dosyaların coğu sistem driverları veya oynadığımız diğer oyunlar icin gerekli olan bazı programlar. Orneğin pnkbstra.exe yani PunkBuster service bazı oyunlar icin gerekli olan bir dosya fakat HackShield bu dosyayı şupheli olarak goruyor. Ayrıca Nvidia driverları veya benzer driverlarda HackShield tarafından tehdit olarak algılanıyor.. Bu dosyaları silersek sistemimizin kararlı calışmasını engelleyebiliriz bu yuzden guzel bi ticket hazırlayıp sistemimizde gerekli olan fakat HackShield'ın şupheli gorduğu bu dosyaları NTTGame'e ulaştırıp bu dosyaları HackShield sistemine dahil etmemelerini sağlayabiliriz.. Şimdi bu dosyaları nasıl gorebileceğimizi resimli olarak acıklıyorum ; Oncelikle Knightın kurulu olduğu klasordeki "NTTGameKnightOnlineHShield" klasorune giriniz ve burada ki "AhnRpt.exe" dosyasını acınız...Ben EUKO'da oynadığım icin dosyanın yolu bu şekilde fakat USKO icinde HShield klasorunden bu dosyayı bulup acınız.. Bundan sonrasını resimlerle anlatacağım.. Programı acınca ilk olarak "Malicious Code Report" seceneğine tıklayın. Daha sonra karşınıza gelen pencereden sadece "Suspicious file" işaretleyin. Ardından "Save" diyin. Dosyayı nereye kaydetmek istediğinize dair bi pencere daha gelecek oraya bi isim vererek "Kaydet" diyin... Bu işlemden sonra kucuk bi pencere cıkacak ve sistem taraması başlayacak..Fazla uzun surmuyor 20-30sn falan en fazla... Bu işlemde bitince yeni bi pencere daha cıkacak resimdeki gibi. Burdan "Collected Files" seceneğine tıklayınca acılan pencere HackShield'ın hangi dosyaları şupheli gorduğunu gorebilirsiniz... Şimdi arkadaşlar tamam bu dosyaları bulduk fakat doğal olarak bunlar icin ne yapmamız lazım sorusu geliyor akıllara..Oncelikle yukarıdada bahsettiğim gibi bu dosyaların %80'i sistem driverları veya gerekli olan dosyalar.Ne olduğunu bildiğiniz sistem ile ilgili olmayan dosyaları silebilirsiniz. Bu yuzden yapılabilecek en guzel şey el birliği ile bu dosyaları HackShield sisteminin dışında tutmaları icin resmi foruma konu acabilir veya ticket gonderebiliriz... Muhtemelen coğumuzun bilgisayarında hemen hemen aynı dosyalar yer alacaktır.. NTTGame'e bu dosyaların illegallik ile alakası olmadığını sistem dosyaları olduğunu bildirirsek belki bu durumun duzeltilmesini hızlandırabiliriz.. Dosyaları silip silmemek size kalmış ben system icerisindeki dosyaları silmenizi tavsiye etmem.Dediğim gibi bu dosyaların coğu sistem dosyası eğer silerseniz sisteminiz kararsızlaşabilir veya calışmayabilir. Elimizden gelecek tek şey bu dosyaları NTTGame iletip derdimizi anlatmak olabilir... Ben konu actım bu konuyla ilgili hem EUKO bolumune hem USKO bolumune destek verebilirsiniz... USKO http://forum.nttgame.com/forum/showt...system&p=79380 EUKO http://forum.nttgame.com/forum/showt...kShield-system
BU ACILAN KONULAR ESKİ KONULAR İNGİLİZCESİ İYİ OLAN BİRİ ŞU KONUYU İNGİLİZCEYE CEVİRİP RESMİ FORUMDAKİ İNGİLİZCE BOLUMUNE KONU ACARSA COK FAYDALI OLUR..
NOT: ALINTIDIR. Faydalı olabildiysem ne mutlu .. EfendyGencH __________________