Evinizde Kopek EğitimiKopekler artık bircoğumuzun hayatına girdi.
Peki bizim onlarla rahat ve sorunsuz yaşayabilmemiz icin neler yapmamız gerekir?
İşte size birkac ipucu:
Diyelimki evinize bir kopek alacaksınız.Bu kararı vermeden once cok iyi duşunmeniz gerekir.
Zira yapacağınız bir yanlış hayatınızı altust edebilir.
Orneğin ;
Kopek bahcedemi yoksa evdemi yaşayacak?
Alacak olduğunuz kopekten beklentileriniz nelerdir?
Onu sadece evinizi koruması icinmi yoksa size arkadaşlık etmesi icinmi alacaksınız?
Hangi cins kopek almalısınız?
Bu soruların cevaplarını doğru bir şekilde bulabilmeniz icin kopek almadan once mutlaka bu konuda uzman kişilerle konuşmalısınız.
Bir uzmana danıştınız ve karar verdiğiniz ve sevdiğiniz cins bir kopek aldınız.
Buraya kadar cok iyi.
Kopeklerde diğer tum canlılar gibi oğrenmeye meyillidirler ve aynı cinsten olsalar bile iyi bir eğitim almış kopek ile eğitim almamış yada eksik,yanlış eğitim almış bir kopek arasında cok buyuk farklar vardır.
Peki iyi bir eğitim nasıl ve nerede verilebilir?
Sizlerinde bildiği gibi bircok kopek ciftlikleri var ama siz kopeğinizi ciftliğe gondermek istemiyorsanız, bu konuda sizlere yardımcı olmaya hazırız.Eğer kopeğinize yerinizde ve gozunuzun onunde eğitim verilmesini istiyorsanız bizi arayınız.Unutmayın;evde sizin yanınızda eğitim almış bir kopek sizi daima daha iyi dinleyecek ve itaat edecektir.
Hangi Eğitimler?
Bir kopeğin eğitimine başlanması icin en az altı aylık olması gerekir.Oncelikle tuvalet eğitiminden başlıyoruz.Daha sonra kopeğinizin duzenli olarak dışarıya alışmasını sağlıyoruz.Kopeğinizin evinizdeki eşyalara zarar vermemesi,yerden yada başkasının elinden herhangi birşey yememesi, siz evde yokken evde yalnız kalmaya alışması verecek olduğumuz oncelikli eğitimlerden.
Bunların yanında,TEMEL İTAAT eğitiminde,kopeğinizin sizi cekmeden sol tarafınızda yurumesi, OTUR, YAT, BEKLE, BIRAK, GEL, GETİR, GİT, KOŞ, CABUK, YAVAŞ, HAYIR, AFERİN, SUS gibi temel komutları oğrenmesi sağlanır.Bu donem bittikten sonra İLERİ İTAAT eğitimine gecilir ve bu komutları tasmasız olarak yerine getirmesi icin gereken eğitim verilir.
Kopeğinizle sorunsuz ,rahat ve zevkli bir yaşam surdurmek istiyorsanız kopeğinizin bu eğitimleri alması şarttır.Bizce sadece kopeğin eğitilmesi tek başına yeterli olmayıp,kopek sahibininde bircok konuda doğru bilgilendirilmesi gerekir.Guzel bir silah hediye edilen kişinin onu kullanmak hakkında yeterince bilgi sahibi olması gerektiği gibi, hangi cins olursa olsun bir kopek sahibininde bu konuda yeterince ve doğru bilgi sahibi olması icap eder.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Evcil Hayvanlar
- kendi evinizde kopek eğitimi...