Merhaba, ben daha once evimde bi sure gecici Golden Retreiver bakmıştım, aşığım bu ırka 6-7 yaşımdan beri fakat bizimkiler evde olmaz diyip duruyor. Neyse bizim bina yeniden yapıldı depreme dayanıklı vb. olması icin, aile binası oldu 8 daire var 6'sı bizim yani halamlar, dedemler, amcamlar, biz gibi 1. dereceden akrabalar oturuyor. Otopark cok buyuk ve kapalı otopark, fakat ici bomboş. Bir araba var iki tane de motor. Benimde aklıma orası geldi kopek beslemek icin. 5 tane kuzenim var hepsi 11-12 yaşında, fazla yalnız kalmaz geceler haric. Şimdi size sormak istediğim bikac soru var.

1)Gece veya oğlen diyelim pek ilgilenemediğimiz bikac saat oldu tek başına buyuk alanda durması onun psikolojisini bozar mı yani kopek icin kotu mudur bu yalnızlık ona gore ikinci bir ırk edinmeyi duşunuyorum?
2)İki tane kopek alırsam biri Golden olsa diğeri farklı bir ırk olacak olsa hangisini onerirdiniz (labrador duşunuyorum ama cok havlar diye duydum), anlaşma olarak, egzersizine dayanabilcek ve korumacı olmayan bir ırk olsa birde fazla havlamayan (ben dost istiyorum beni korumasını değil, kimseye onun zarar vermesine gerek yok)
3)Dişi bir kopek ile dişi mi daha iyi anlaşır yoksa dişi ile erkek mi?