evet arklar bi cok kişinin balık bakımında sıkıntılar cektigini gordum bildiklerimi paylasmak istedim ben anlatim size lazım olabilir bunlar akvaryumun suyunu kesinlikle deiştirmeyin azaldıkca ekleyin balık aldıgınızda poşeti acıp akvvaryuma atmadan poşeti balıkla akvaryuma bırakın 1-2dk dursun suda eger balık ani ısı deişikligi yaşarsa felc olur ve olur japon balıklarına ısıtıcı takan arkları okudum japonlar soguk su balıgıdır akvaryumunuzu guneşten uzak tutun yosun yapar kurt cok onemli bi besin kaynagıdır balıklar icin evet en ince tiyolardan biri haftada bir ıspanak kaynatın suda ve akvaryuma atın saplarını alıp bu balıkların kabız olmasını engeller ve besler ben 3senedir 8japonumu bu şekilde buyuttum ve bircok kez cogalttım uyumsuz balıkları yan yana koıymayın goruntu icin birbirlerine zarar verirler pegasus(kopekbalıgı) dedigimiz balıklar sıcak su balıgı oldugu icin soguk suda bayılır ve sıcak suya konulmazsa uyanamadan olur lepistesleri uretmek kolaydır kendileri cogalırlar ve hamile balık icin yavruluk tavsiye ederim yoksa balıklara yem olurlar japon balıkları beyaz ufak yumurtlar filtreye yada cama yapıştırırlar yumurtaları bunun icin akvaryuma bitkiler koyun ve ustune yumurtlasınlar bitkileri direk baska bi akvaryuma alarak yavruları kurtarabilirsiniz yavrulara sadece cok az dercede calısan bi hava motoru takın cunku fitre cekebilir japonları kesinlikle ciklet ve turlerinin yanına koymayın direk yem olurlar akvaryuma fazla elinizi sokmamaya gayret edin eger balıgınızda beyaz noktalar varsa pamukcuk hastalıgı olmuştur ve akvaryumcularda ilacı vardır akvaryuma 3-5 gunde bi bi kaşık kalın tuz atın mikropları kırar hava motorlarını akvaryumdan yuksek koyu cunku motora su kacma olasılıgı var balıklara gunde sabah ve aksam olmak uzere 2 kere yem verin 1dk icinde tuketebilicekleri kadar cunku yemler sucekince dagılır ve boşa gider ayrıca fazla yem balıkları oldurur sorunlarını z olursa yazın cevap veririm bunların hepsini bizzat uyguluyorum ve balıklarım superler suanda nazar degmesin iyi forumlar

aradan sivri arklar cıkabilir bu bole olmaz o ole olmaz diye ben uyguladıklarımı soluyorum/betalar tek yaşar yanına koyulan balıklara zarar verir kendi cinsine bile ve bii fanus yeterlidir gunde 2-3kez en fazla fanusu parmagınızla ustten karıstırıp hava yapmanız yeterlidir zaten betanın karşısına ayna koyun kabarır hemen o ozelligiyle unludur kış gunlerinde japonunuz varsa kış gunleri dereceyi 18e ayarlamanız balıklarınız icin iyidir varsa tabi şart deil 18derece oda sıcaklıgıdır 8-9derecedede yaşar japonlar ama dipte otururlar hareketsiz vatoz ve copcu balıklarını tavsiye etmem bAlıklarınız buyukse yumurtaları ilk yiycek olan onlardır icten filtreleri hafftada bir temizlemeniz yeterlidir hastalıklı ve hamile balıkları direk ayırın akvaryumunda bi anormallik olan yada bişey ogrenmesi gereken mesaj atabilir kendinize iyi baqın rap icin alınt vb şeylerle ugraşmadım bildiklerimin bazıları bnlar