Selam. Dun bu konuyu farklı birşekilde acıcaktım fakat malesef ki konuyu tamamlayamadan kedim ellerimde oldu. Perşembe gunu barınaktan aldığımız 2 aylık dişi kedi cumartesi gunu bağıraak enfeksiyonuna yakalandı. Veterinere goturduk. Seffur adında sefuroksim grubundan bir antibiyotiğe başlandı. Pazartesi gunu tekrar kontrole gittik. Bu sefer farklı bir kişi vardı. Onceki kişi proftu. Bize bakan kişi gencten biri. Muayene etti. Antibiyotiği yaptı. Sonra yemek yiyormu dedi. Hayır dedik. Vitamin iğnesi yaptı yine enseden. Sonra laktatlı ringer taktı enseden bir 20 cc kadar. Hayvan işlem bittikten sonra kutusuna kendi ayakları ile kalkıp gecti. Eve geldiğimizde yıkayalım dedik her yeri kirlenmiş kaka olmuş diye. Bir de parazit dokmuştu dezenfekte edelim dedik. Banyoya gectik. Hayvanı kutudan cıkardığımızda hayvan pelte gibiydi. Normalde suyun altında rahat durmayan hayvanın sesi soluğu cıkmıyordu. Banyosunu bitirdim. Kurulayalım dedik. Yere oturttuk. Hayvan topallamaya başladı. Bir iki adım topalladı dengesini kaybetti duştu. Korktuk. Veterineri aradık. Keşke yıkamasaydınız dedi. Yıkadığınız icin oyle oldu dedi. Halbuki hayvan yıkanmadan evvel boyleydi. Yıkadığımız icin oyle değildi. Neyse kardeşim okula gitti. Annem komşuya. Ben kediyle kaldım. Hayvan kakasını yapmaya kalkamaz oldu. Altına su torbasını koyup veterinere gittim tekrar. Adam muayene etti. Kotuye gidiyor dedi. Kortizol yaptı. Eve geldim. Hayvancağız o kadar akıllı ki kakasının geldiğini anlayınca kutudan cıkıyor ama yuruyemiyor iki adım atamıyor duşuyordu. Kakasını kacırıyordu. Altını kendi ellerimle temizledim. Annem geldi. Kaloriferin altına koyduk. Kutudan aşşağı atmış kendini ben yan odadayken. İceri girdim. Hayvan hıckırarak nefes alıyor. Veterineri aradık. Durum hic iyi değil dedi. Bize boyle hastalar geliyor hep dedi geciştirdi. Telefonu tam kapattı ki hayvanın hıckırarak nefes alması kesildi. Nefes almıyordu. Cılgına dondum. Cok kotuyum arkadaşlar. İlk kez sahip olduğum kedim kendi ellerimde oldu ve kendim toprağa gomdum. Benim fikrime gore bunun sebebi o veteriner bozuntusu. Eğer veteriner arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler mi?