Arkadaşlar merhaba,

Tam bu gunlerde boyle bir konu acmayı duşunurken bugun yaşanan olay tuzu biberi oldu ve onu da anlatarak acmak istedim. Asla yanlış anlamayın, reklÂm olarak algılamayın sonucta buradan benim bir kazanımım yok veya ismimi cismimi vs. kimse bilmiyor. Bu konuyu okuyan illa ki uye ve ziyaretciler olacaktır. Birisinde en ufak bir duygu ve yardım uyandırmak benim icin en buyuk kazanc olur.

Akşam saatlerinde ağabeyim arabasıyla yolda seyrederken aniden onune bir sokak kopeği cıkıyor, manevra yapıp birazcık kurtarıyor ancak arkasından gelen arac kurtaramıyor. Abim hemen aracı kenara cekip kopeğin yanına donuyor. Bakıyor ki kanlar, uzerine basamıyor.. Daha once tanık olduğumuz onlarca kişi gibi tuh ya olmemiş diye uzulup olay yerinden hızla uzaklaşmak YERİNE: 112'yi arayıp durumu anlatarak yardım istiyor. 112 ağabeyime bir numara veriyor ve orayla irtibata gecmesini soyluyor. Ağabeyim numarayı aradığında bir ilcede farklı bir hayvan kazası ile ilgilendiklerini soyluyorlar, bunun uzerine ağabeyim kopeği arka koltuğa atıp doğru veterinerlik fakultesinin aciline gidiyor. Hemen hayvana serum bağlayıp ağrı kesici veriyorlar ve tedaviye başlıyorlar, rontgen icin vs hazırlıyorlar.. Tabii bu arada ağabeyim hÂl o CANIN yanında..

Arkadaşlar; yazın yine bir nebze bu hayvanlar sığınacak bir yerler, yiyecek, icecek bir şeyler buluyorlar ancak kışın olumsuz hava şartları ve kar yuzunden bu cok cok zor oluyor. Yatacak, yiyecek, icecek sıkıntısı cekiyorlar. Lutfen yolda veya evinizin yakınında bunları gorduğunuzde bir tekme de siz vurmayın.

Markete gidip ucretli yem, mama alıp verin demiyorum. Bunu yapmasanız bile yemeklerden sonra artık yemeklerinizi poşetlere doldurup kutuya atmak yerine, diğer coplerinizden ayrı olarak cop kovasının yanına bırakın. İlla ki aclık ceken bir kedi kopek gelip onları yiyecektir. MMM Migroslarda cok ucuz fiyatlara mamalar satılıyor yapabiliyorsanız onlardan alıp kapınızın onune bırakın.

Eğer siz de daha istekli hayvanseverseniz son zamanlarda meşhur olan recele kuş yemi yapıştırıp asma taktiğini kullanın. Karınca da taşıdığı suyla ateşi sonduremeyeceğini biliyordu ama elinden geleni yaptı...