en son 2013te kedilere aşı yapıldığını bildiğim unimde bi kedi sinsice yaklaşıp kucağıma oturdu. kediler boyle teklifsiz gelmez genelde yiyeceğe gelirler ama neyse kediden kediye değişir diye azcık sevdim. sonra kalkmam gerekti oturduğum yerden ama inmedi hayvan. elimi ısırdı. ısırdığı yerde 2-3 tane mercimek buyukluğunde kızarıklık oldu, kanamadı. doktora gitmek istemedim cunku 2011de zaten aşı olmuştum ama 4 doz olduğu icin koruması surmuyor maalesef. kediyi bi sure gozlemledim cunku garip olan tek hareketi acayip acayip hapşırmasıydı. onun dışında salyası falan akmıyodu, yiyecek verince de korkmuyordu. hapşıran kediye de ilk kez rastladım. gitti başka kucaklara teklifsizce oturdu, başkalarıyla oynaştı, uyudu, ısırdı falan. diğerleri benim kadar tırsmadı tabi.
ısırması boyle vahşiliğinden değil onu rahatsız ettiğin anda sana karşılık veriyo gibi bişey ama kedi uzmanı değilim tabi bilemem.
doktora gitmek istemiyorum şartlar boyleyken dediğim gibi kedi uzmanı değilim ama neticede kudurmuş bi kedi oynaşmaz, gorduğu her insana saldırırdı diye duşunuyorum.. sizce napmalıyım? yarın kediyi bulup veterinere goturmek geciyo aklımdan..
kedinin kucağımda nasıl huzurlu uyuduğunun ve elimin durumunun fotoğrafını cektim, gerekirse atabilirim.
haa bide tetenoz olayı var tabi. tetanozun tırmıkla gectiğini biliyorum, ısırıkla değil. tetanoz da korkunc tabi de şimdilik onceliğimiz kuduz..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Evcil Hayvanlar
- Kuduz olmuş muyumdur?