Arkadaşlar Bildiğimiz Uzere Son Zamanlarda Oyun İci Soyulmalar Coğaldı Bunun İcin Alabileceğimiz Onlemleri Sıralayacagız İlk Olarak Uzaktan Bağlantı Konusuna Değinip Nasıl Kapatacagınız Konusunu Anlatacağım Elımden Geldiği Kadar... Uzak Masaustu Bağlantısı’nı hic tercih etmeyin cunku bu Uzak Masaustu programı hackerların işine yarıyor Uzak Masaustu yerine başka bir program kullanmanızı tavsiye ederim. Modeminizde3389′lu portunuz aktifse hemen kaldırın Uzak Masaustunu kullanmayın. Yoksa bir gun hacklerlar verilerinizi şifreleyebilir. Neyse gelelim uzak masaustunu devre dışı yapmaya. Bu işlem gayet kolay.. Windows 7 ve Windows Server 2008, 2012 icin; Bilgisayar’a sağ tıklanır -> Ozellikler / Properties -> Gelişmiş sistem ayarları / Advanced System Settings -> Uzak / Remote Windows XP ve Windows Server 2003 icin ise... Bilgisayarım’a sağ tıklanır -> Ozellikler / Properties -> Ust sekmeden Uzak / Remote Bu pencerede Windows 7′de “Bu bilgisayara uzaktan yardım bağlantısına izin ver” işareti kaldırılır ve hemen aşağıdaki “Bu bilgisayara bağlantıya izin verme” işaretlenir Ancak bu Windows XP sistemlerinde biraz farklı yazılmış Windows XP’de “Bu bilgisayardan Uzaktan Yardım isteklerinin gonderilmesine izin ver” ile ve hemen aşağıdaki secenekte yazılı olan “Kullanıcıların bu bilgisayara Uzaktan bağlanmalarına izin ver” işaretleri kaldırılır ve durum boyle olunca Uzak Masaustunuzu dışarıdan girmeye calışan hackerlara kapatmış oluyorsunuz. Eğer uzaktan yardım ihtiyacınız olursa Ammy Admin programını kullanabilirsiniz Ammy Admin ile karşı bilgisayardan bağlanacak olan kişi sizden izin almak zorunda kalıyor siz kabul et butonuna basmadığınız surece dışarıdan bağlanmak isteyenlere erişim izni vermemiş oluyorsunuz. TeamViewer da kullanabilirsiniz ama Team Viewer’da işiniz bittikten sonra Team Viewer’ı acık bırakmayın daima kapalı olsun yoksa şifre deneyen insanlar bir şekilde şifrenizi bulabilirler. Eğer Yardımım Dokundu İse Mutluluk Duyarım Arkadaşlar __________________