Vişneli ve Cikolatalı Dilimler

Su bardağı olculeri Amerikan cup olcusunde veriliyor, ben ekmek makinamın bardağı ile olcerek yaptım. Margarin yerine teremyağ, damla cikolata yerine onceki denemelerimden kalan choco crossies'leri kullandım, ikinci adımdaki şeker ekleme kısmını da atladım. Siz de tereyağı kullanacaksanız malzemelerdeki tuzu cıkartabilirsiniz.

Malzemeler

1 + 1/4 su bardağı kurutulmuş vişne
300gr margarin (2 yemek kaşığı haricindeki kısmı kuplere bolunmuş)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı + 7,5 tatlı kaşığı un
1 yumurta
1/2 su bardağı damla cikolata
Hazırlanması:

Fırını 160C (325F)'ye getirin. 23cm (9")lik kare kek kalıbına kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Vişneleri, 2 yemek kaşığı yağı, 1/4 su bardağı toz şekeri, ve 2/3 su bardağı suyu bir tavaya alıp orta hararetli ısıda, arada karıştırarak, karışım suyu tamamen cekene kadar -~10 dak- pişirin.
Ocaktan alıp 1/4 su bardağı toz şeker ekleyin ve soğumaya bırakın. Arada karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Kakaoyu, tuzu, kahverengi şekeri, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu bir kabın icinde karıştırın. Kuplere bolduğunuz yağı parmaklarınızla veya hamur karıştırıcı ile karışıma yedirin. Karışımdan 3 su bardağı kadarını kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Fırında 20 dakika pişirin.
Yumurtayı ve kalan 1/2 su bardağı toz şekeri orta hızdaki mikser ile 4 dakika cırpın. Vişneli karışımı ve kalan 7,5 tatlı kaşığı unu ekleyip karıştırın. Cikolatayı ilave edin. Karışımı kek kalıbınıza yayın. Uzerine 3. adımdan kalan kakaolu karışımı yayın.
Fırında yaklaşık 50 dakika (ortasına batırdığınız kurdan temiz cıkana kadar) pişirin. Tamamen soğumasını bekleyip dilimleyin

FIRLAMA TİM