Eskişehir'de Odunpazarı Modern Muze ve Anadolu Universitesi Cumhuriyet Tarihi Muzesi acılışlarını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından kentteki bir otelde partisinin il teşkilatı ile buluştu. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ormanlar yakıldı. PKK ormanları biz yaktık diye acıklamalarda bulundu mu? Bulundu. Peki Taksim'de 12 tane ağacın yeri değiştirildi diye kıyamet koparanlar, o geziciler bu kadar orman yakılırken, şu anda bunların sesi cıkıyor mu? Hani cevre dostu bir parti var ya, bu partiden bir ses var mı? Yok. Buradan ben teşkilatlarıma yeniden cağrıda bulunuyorum. Tum gucumuz ile bizler bu ikiyuzluleri milletimize anlatmamız lazım. Kimin cevre dostu olduğunu milletimize anlatmamız lazım. Bu canım ormanlarımızı yakanları milletimize anlatmamız lazım. Bu HDP denilen partinin nasıl bir parti olduğunu, PKK'nın bunun arkasında nasıl bir orgutlenmenin peşinde olduğunu anlatmamız lazım. Tum gucumuzle, ekmeklerin peşindeki işcilerin de, evlatlarına kavuşmadan başka gayeleri olmayan anaların da yanlarında olacağız. Hatta şov yapmaktan başka bir şeyini gormediğimiz muhalefet belediyelerin boşluklarını, diğer kurumlarımız ve imkanlarımız ile biz kapatacak, hic kimsenin mağduriyet yaşamasına mahal vermeyeceğiz” dedi.
“Secimi kazanamamak bizim sorumluluğumuzdur” diyen Erdoğan, şunları soyledi:
“Bunun sonuclarının milletimize fatura edilmesine goz yumamayız. Eğer bir yerde kimsesiz cocuklar sokağa atılmışsa, yaşlıların bakımı ihmal edilmişse, gariplere yapılan yardımlar kesilmişse hemen bunlara biz sahip cıkacağız. Ekmeklerinden edilen işcilerimizin mucadelelerine hem insani, hem hukuki, hem sosyal her turlu desteği biz vereceğiz. Cunku biz, boyle bir davanın boyle bir medeniyetin, boyle bir kulturun temsilcisi olan AK Partiyiz. Farkımız bu.”
[h=3]“Perşembe gunu para piyasası toplanıyor”[/h] Perşembe gunu para piyasasının toplanacağına dikkat ceken Başkan Erdoğan, konuşmasının devamında şunları soyledi:
“Turkiye'nin onunde, guvenlikten, ekonomiye acil mesafe kat etmesi gereken alanlar var. Biz Turkiye'yi 17 yılda bolgesinin ve dunyanın en guclu ulkelerinden biri haline getirirken, nice benzer sıkıntıları aştık. Nice benzer mucadeleleri verdik. Allah'ın izni ve milletimizin desteği ile bunlarında ustesinden geleceğiz. İşte sizler de takip ediyorsunuz. Enflasyon duşuyor mu? Faizler iniyor mu? Daha da inecek. Perşembe gunu yine para piyasası kurulu toplanıyor, ben inanıyorum ki daha da duşecek. Siz de goreceksiniz. Faiz duştukce, enflasyon da duşecektir. Bunu goreceksiniz. Kur istikrarı sağlandı. İkinci ceyrekte, ilk ceyreğe gore buyuduk. İstihdam artıyor. İhracatımız rekorlar kırıyor. Goreve geldik. 17 yıl once. İhracatımız 36 milyar dolardı. Şimdi 170 milyar doları zorluyoruz. Nereden nereye geldik. Ekonomimizin en buyuk zaafı olarak gosterin cari acığımız tarihimizde hic olmadığı kadar iyi bir seviyeye geldi. Piyasalarda gozle gorulur bir kıpırdanmalar başladı. Gectiğimiz ağustos ayındaki kur saldırısının ardından başlattığımız dengelenme sureci başarı ile suruyor. Şimdi yeninden buyumeyi guclendirme, bu aşamaya geciyoruz. Onumuzde cok ciddi fırsatlar var. Ulkemizi, bolgesinde ve dunyada tasarım, uretim ve ticaret merkezi haline getirmeye her zamankinden daha yakınız.”
[h=3]“YPG-PYD'ye eğitim veriliyor ise bizim bunu kabul etmemiz mumkun değil”[/h] Suriye politikası hakkında konuşmasını surduren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye'de ulkemize kurulan tuzağı kısmen bozduk. Şimdi gundemimizde Fırat'ın Doğusu var. Onu da inşallah birkac haftaya kadar oyle ya da boyle ama mutlaka cozum yoluna koymuş olacağız. 21-22'inden sonra Amerika'yız. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu var. Buyuk ihtimalle sayın Trump ile ayrıca goruşmemiz olacak. Bu konuları tekrar, bundan bir hafta once kadar telefon ile goruşmuştuk. Orada yuz yuze tekrar ele alacağız. Fırat'ın doğusunda ne gibi adımlar atacağımızı konuşacağız. Cunku, soylenenlerle uygulananlar birbirini tutmuyor. Onun icin bunu cozmemiz lazım. Suriye'nin kuzeyinde YPG-PYD gibi teror orgutlerine eğitim veriliyor ise, bizim bunu hazmetmemiz, bizim bunu kabul etmemiz mumkun değil. Cunku, 30 bin tırı aşkın bu bolgeye silah arac gerec Amerika tarafından gonderildi Irak uzerinden. Bunlar buraya niye gelir? Kiminle savaşacak bunlar? Savaşacakları tek ulke var Turkiye. Biz bunlara eyvallah eder miyiz? Bunlara sessiz kalabilir miyiz? Şimdi bize verilen bazı sozler var. Bu sozlerin ne denli yerine getirildiğini goreceğiz” diye konuştu.
Aydın Sarıoğlu - Kadir Arslan - Burak Tekin - Mustafa Kaplan - Cağatay Gur - Moshıur Rahman
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Faizler duştukce enflasyon da duşecek'
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Faizler duştukce enflasyon da duşecek'