Murdum Eriği Kopuğu (4-6 Kişilik)
Malzemeler:
350 gr murdum eriği, ikiye bolunmuş, cekirdeği alınmış
300 ml su
100 gr şeker
1 dolu dolu yemek kaşığı toz jelatin
3 yumurta beyazı
1-2 murdum eriği, ince dilimlenmiş, suslemek icin
HAZIRLANIŞI :
Uc yemek kaşığı suyu ısıya dayanıklı kucuk bir kaba koyup bir kenarda tutun. Murdum eriklerini ve kalan suyu bir tencerede bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp, erikler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
Şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın, sonra bir kenara koyun.
Bu sırada, ayırdığınız suya jelatini koyup, 5 dakika, sungerimsi olana dek bekletin.
Erik karışımını blender'in kabına dokup putursuz olana dek karıştırın, sonra bir suzgecten gecirerek buyuk bir kaba boşaltın.
Karışımı su dolu bir tencerenin icine yerleştirip, hafifce ısıtın. Jelatin eriyinceye kadar karıştırın. Sonra joleyi erik puresine dokup iyice cırpın.
Karışımı 45 dakika buzdolabında tutun. Arasıra karıştırın. Yumurta beyazlarını katıp, kopuk kopuk olana ve koyulaşıncaya kadar cırpın.
1.25 litrelik bir servis tabağına alıp 4 saat kadar buzdolabında tutun.
Erik dilimleriyle susleyip servis yapın.
DiKKAT: Daima joleyi pureye ekleyin. Aksini yapmayın. Karışımın putur putur olmaması icin joleyi ince bir şerit halinde, pureye dokun, iki karışımın da aynı sıcaklıkta olmasına dikkat edin.
SERVİS ONERİSİ: Tatlı hazır biskuvilerle veya kendi pişirdiğiniz kurabiyelerle servis yapabilirsiniz.
[IMG]http://img259.**************/img259/6171/ymk786mm.jpg[/IMG]
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Murdum Eriği Kopuğu