HTML Code:
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/24642335.asp
İnternette fenomen olan Metin2 ile Knight Online oyunu oynayan yaklaşık 150 kişi, buyuk paralar harcayarak guclendirdikleri oyuncu karakterlerinin calındığını belirterek şikayetci oldu. Bir oyuncu, şikayet dilekcesinde “Oyuncumu guclendirmek icin 20 bin lira harcadım ama artık benim değil” dedi. Polis, son donemde oyuncuları elinden alınan kişilerin şikayetlerinde ciddi artış olduğunu soyledi. Siber Suclarla Mucadele Şube Mudurluğu, son donemde, sanal oyun karakterleri calınan kişilerin akınına uğradı. Metin2 oyuncuları bu başvurularda başı cekiyor. Metin2’den sonra en fazla başvuru ise Knight Online sitesinde oyun oynayan kişiler. 70 KİŞİ GOZALTINDA Polise, son 3 ayda yaklaşık 150 kişi başvurdu. Polis oncelikle oyun sitelerini yoneten kişilerle temas kurdu. Polis, internette bilgisayarların IP adresleri ve forumlardan iz surerek 150 kişiyi tespit etti. Aralarında hackerlerin de bulunduğu 70 kişi gozaltına alındı. Gozaltına alınanlardan bazıları suclamaları kabul etmedi. Oyuncusu elinden alınan bir kişi, “Oyuncu karakterimi guclendirmek icin 20 bin lira harcadım ama artık karakterimle bağlantı kuramıyorum. Oyuncumu calan kişiden şikayetciyim” dedi. Polis yetkilileri, sanal oyun sitelerine dadanan kişilerin farklı hedefleri olduğunu belirtti. Emniyet yetkilisi, “Bazı kişiler bu karakterleri ele gecirerek kendi oyuncuları haline getiriyor. Bazıları da karakterleri ele gecirerek başka oyunculara satıyor ve para kazanıyor” diye konuştu. __________________