Arkadaşlar Selam Mangal'da Balık tarifi vereceğim ,
Yaz ayının gelmesi ile deniz urunlerinden en sevdiğim balık turleri yağlanmaya başlıyor. Bu da demektir ki ızgara mangal havası geliyor. Pişirme yontemlerinden ızgarayı cok seviyorum. Pişirdiğimiz et, sebze veya balık kendi suyu ve yağıyla piştiği icin cok daha lezzetli olmaktadır. Izgara balık diyet yapanlarında cok tercih ettiği yemek ceşididir. Kalori acısından hafif ve yağsız olarak pişen balık ceşitlerinin mangal ateşinde lezzetlendiği ve kokusuyla iştah kabartan enfes bir tattır. Ben ızgara balık yaparken daha tatlı ve lezzetli olsun diye kendi hazırladığım sos da biraz bekletiyorum. Balıklar hem bu lezzeti icine cekerek daha farklı bir lezzet ortaya cıkmaktadır. Limon suyu, kuru soğan, kekik, tuz ve biraz da sıvıyağla muhteşem lezzetler yaratmak sizinde elinizde .
Izgara Balık Tarifi
Izgara balık yapacağımız ızgarayı yağlayalım ve mangalı yakalım. Ayrı bir yerde levrek balıklarımızı iyice yıkayalım ve temizleyelim. Kuru soğanları rendeleyelim ve baharatlar ile karıştıralım. Sıvıyağı ve limon suyunu da ilave ederek iyice harmanlayalım. Daha sonra levrek balıklarımızı bu sos icinde bekletelim. Mangal ateşimiz pişirmeye hazırlanınca balıklarımızı onu ve arkası kızarıncaya kadar pişirelim. Balıklarımız yavaş yavaş piştikten sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Malzemeler
4 adet levrek veya cipura 4 adet kuru soğan 3-4 corba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kekik
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Mangal'da Balık