Amerikan Ulusal Senfoni Orkestrası'nın solo cello sanatcılarından David Teie'nin kediler icin yaptığı 'Music for Cats' albumu, klasik muzik listelerinin birinci sırasına yerleşti.

ABD'de Ulusal Senfoni Orkestrası'nın solo cello sanatcılarından David Teie'nin kediler icin cıkardığı klasik muzik albumu 'Music for Cats', iTunes'un Klasik Muzik Listesi'nin ve Amazon İngiltere'nin Orkestra Muziği listesinin birinci sırasına yerleşti. Universal etiketiyle cıkan albumde beş şarkı bulunuyor. Universal Music gecen eylul ayında yeryuzunde, ilk kez insanları hedeflemeyen albumunu yayımlayacağını acıklamıştı. Şarkılarda Teire'nin cello melodilerine kedilerin mırlamaları ve kuş sesleri eşlik ediyor.
Uzerinde deney yapılan kedilerin yuzde 77'si kendileri icin bestelenen muziklere olumlu tepkiler verdi.

Album, Teie'nin iki yıllık araştırmalarına dayanıyor. Teie, araştırmasından memeli canlıların erken gelişimlerinde duydukları seslere icgudusel bir tepki geliştirdiğini savunuyor. Teie ve Wisconsin Universitesi'nden bilim insanları kedilerin tepki verecekleri iki parca yarattılar. Deneyin yapıldığı kedilerin yuzde 77'si kendileri icin bestelenen muziklere olumlu tepkiler verirken, diğer muziklere tepkisiz kaldılar. Album, kedilerin algılayabileceği frekans aralığına gore ayarlanmış. Muzik, kediler heyecanlandırmak yerine sakinleştirip mutlu etmeyi hedefliyor.
David Teie: "Hayvan dunyasının icine muziği yerleştirmeyi hedefledim"

Universal, Teie'nin kitlesel fonlama kampanyası buyuk ilgi gordukten sonra albumu cıkarmaya karar verdi. Teie, albumun gorduğu buyuk ilginin ardından "Bircok kedi sahibi, albumu kendilerinin de hoş bulduğunu, dolayısıyla kediler ve sahipleri arasında paylaşılan bir deneyime donuştu" dedi. Teie ayrıca, "Evcil hayvanlarının bizimle yaşama deneyimlerini zenginleştirmek istedim. Bu yuzden bu albumu yapmaya karar verdim. Hayvan dunyasının icine muziği yerleştirmeyi hedefledim" diye konuştu.

https://onedio.com/haber/kediler-ici...si-oldu-736191