Malzemeler ;

1 paket kakaolu hazır pasta keki (pasta tabanı)
3 yemek kaşığı dondurma ceşidi

Krema:

3 su bardağı sut
1, 5 corba kaşığı un
1 corba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker(ben bu olculerin yarısını kullandım)
Malzemeleri karıştırıp pişirip krema yapıyoruz.

Cikolata sosu icin (Malzemeleri karıştırıp pişirip sos yapıyoruz)

2 kahve fincanı sut
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı ;

Krema soğuyunca 3 yemek kaşığı dilediğimiz dondurmadan katıp karıştırıyoruz. (Ben damla sakızlı dondurma kullandım) Pastamızı dilediğimiz meyve suyu ceşidi ile ıslatıyoruz (Ben karışık meyve suyu kullandım)Kremanın yarısını pastanın arasına kalanını da ustune kenarlarına suruyoruz. Cikolata sosunu krema sıkacağına koyuyoruz (Sıkacağımın ucu şırınga ucu gibiydi ama daha kalın tabi, pipet kalınlığında). Cikolata sosunu pastanın ustune aralıklı, şerit şerit sıkıyoruz. Sonra kurdanla şeritleri dik olarak bir aşağı bir yukarı olacak şekilde birer parmak boşluk bırakarak ciziyoruz. Yani şeritler yan duracak, cizgileri dik cekeceğiz. Kalan sosu pastanın kenarlarına suruyoruz. 1 saat dolapta bekletiyoruz ve dilimleyip servis ediyoruz.

Susleme aşaması ile ilgili cok soru geldiği icin daha detaylı anlatımı aşağıya ekliyorum.

Kremayı surduğunuz pastayı onunuze alın. Farz edin ki bu pasta dikdortgen şeklinde. Dikdortgenin sol kısa kenarından başlayıp sağ kısa kenarına doğru cikolata sosu ile duz cizgiler cizin aralıklı olarak. Şu an onunuzde yaya yolu gibi cizilmiş bir pasta var. Şimdi kurdan ile dortgenin geniş kenarından yukarıdan aşağıya yani kendinize doğru duz bir cizgi cekin. Şimdi bir parmak aralık bırakıp ikinci duz cizgiyi kendinizden başlayıp yukarı doğru cekin. Ucuncu cizgiyi tekrar bir parmak aralık bırakıp yukarıdan kendinize doğru cekin ve boyle bir aşağı bir yukarı sonuna gelene kadar devam edin.