GMler ve Gorevleri. Calışma Şekilleri.
Knight Online0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- Knight Online
- GMler ve Gorevleri. Calışma Şekilleri.
-
03-10-2019, 02:27:01Yine başka bir forumda bulduğum alıntı bir yazı. Gm nedir? ne değildir? ne yer ne icer? gibi sorulara yanıt verilmiş yazıda. Umarım hoşunuza gider. O hep sovduğumuz Gm'lerle ilgili bir kac detay aşağıda... GM'ler nasıl calışırlar: 1.) 2 tur GM var birincisi k2 firmasında ofiste ucretli ve saatli calışan GM'ler. ikincisi remote-GM ler yani uzaktan yoneten insanlar. Uzaktan yoneten GM'lerin pek fazla yetkisi yoktur sadece ban-mute-event yapabilirler karakterlerin şifresini veya bilgilerini değiştiremezler itemlerini goremezler. Turk GM'ler uzaktan yoneten gmlerdir. Bunun dışında 2 adet Turk customer support yani muşteri hizmetlerinde ofiste calışıyor forumda da isimleri geciyor şu sıra topic acmışlar offical k2 forumunda csrep1 olarak gecer isimleri. GM'ler edit char yaparmı ve neler yaparlar: 2.) Uzaktan calışan yani ofis dışındaki GM'ler bunu yapamazlar.Ofiste calışan GM'ler de kendisi yapamaz k2 firmasında departmanlar vardır ve hepsi ofiste ayrı odalarda calışmaktadır şu şekilde - Muşteri Hizmetleri - Teknik departman ( Ozel odaları var ve serverlarda databaselere ve karakter işlemlerine sadece bu departman ulaşabilir girebilir kendilerine ait odaya sadece teknik departman ve firma sahipleri girebilir başkasının girmesi kesinlikle yasak) - Game Master departmanı şeklinde 3 adet departmana ayrılmaktadır şimdi edit char konusu bunu yapabilmek icin teknik bolume giriş veya teknik bolumden ofiste calışan bir gm nin tanıdığı olması gerekiyor yani gm kendi başına bunu yapamaz teknik departmandaki arkadaşına bunu yaptırabilir. Bunun icinde firma icinde calışan yuksek sevyeli baş-gm olması gerek şahsın. GM'ler istedikleri itemleri alabilirler mi? evet alabilir maradonda veya tum koylerde gm'lere ait ozel npc bulunmaktadır tum itemler hazır +9 olarak konulmustur fiyatlarıda 1 coins tir ordan alabilirler. Bu itemleri alabilmemizde sorun gormuyorum cunku GM'ler trade yapıp item veremezler veya merchant acamazlar yani itemleri sadece biz kullanıyoruz. GM'ler banladıkları her hesabın o anda ne yaptığı ile ilgili olarak .ksc ekran goruntusu alırlar ve head-gm'ye yani şefine bunu rapor ederler. Oyundaki buglarda bozukluklarda vs GM'ler onarım yapamazlar hani bazılarınız oyunda hep sorarlar GM neden benim itemlerimi sildin veya GM kapıyı ac veya gm oyunda şurda bug var GM sizin itemlerinizi silemez veya oyunla ilgili teknik işlemleri yapamaz bunların hepsi yukarda bahsettiğim teknik departmana ait işlemlerdir GM'lerde bu gibi sorunları rapor ederler bu raporları teknik departman inceler ve işlem yapar. Sonuc nedir ben şu anda ne aşamadayım neden bıraktım: 2 ay boyunca bu gorevde calıştım karşılıksız tabi ofis dışı calışanlara ucret odenmiyor.Acıkcası Gm gorevinden daha cok uzaktan calışan Turk' gmlere tercume gorevi duşuyor cunku her gun yaklaşık 20 tane Turk muşteri oyunun sitesinden muşteri hizmetlerine Turkce yazı yazıyor ve adamlar anlamıyor siz tercume ediyorsunuz. Zaten oyundaki PM'leri cevaplamak yaklaşık 3 saat suruyor. Bir yandan tercume yapıyorsunuz ote yandan msn adresinizdeki diğer yabancı gm'ler size bir Turk shouttan sunu yazdi ulan gm senin ana.... bunu bana tercume edermisin şeklinde surekli mesaj tercume ediyorsunuz. Bu arada tum GM'ler msn uzerinden konuşmaktalar adresleri ise herzaman @ seklinde biter diğer msn adresleri fake tir. Hic bir gm bu gune kadar [email protected] msn adresine bir muşteriyi veya bir arkadaşını eklemez yasaktır kontrol ediliyor sadece firma calışanları eklenir ve firma ici iletişim icin kullanılır ve adresleri asla dışardan birine verilmez oyundaki nickleri ile msn acmazlar! @ seklindedir. o nedenle benim arkadaşım gm idi işte msni şuydu beni ekledi vs gibi şeylere kanmayınız. Şu anda toplam 9 GM var bunların 2 si Turk. Ve 9 gm'nin 6 sı bayan k2 nin patronunun kızlara karşı biraz ilgisi varda editlenmiş bir kac kızın charları var 70 lvl şaka bir yanada (Tabi her şakanın icinde bir gercek vardır 3 tane yabancı kız var 70 lvl editlenmiş bunların biri beramusta shichi demeyin degil cunku. Kiz milleti işte her yerde ayrıcalıkları var) GM'ler mutevazi midir ? evet oyledir ancak bir Turk GM'ye sorduğunuz soruları cevaplayacak vakti yoktur cunku yukarda soylediğim uzere adamın tercume yapmaktan vakti kalmıyor oyuna ayıracak. Ve sorduğunuz soruların hepsi muşteri hizmetlerini ilgilendiren konular cunku bir GM dediğim gibi yetkileri bellidir sadece ban-mute-event bu 3 yetkisi dışında başka hicbir şey yapamaz item silemez veremez banlanmış bir hesabı geri acamaz bunları muşteri hizmetleri gercekleştirir. Bir Turk olarak eğer GM gorevi yapmaktaysan seni ayak altı caycı gibi kullanıyorlar 1. zaten bir Turk olduğun icin diğer gm'ler saygı duymuyor 2. firmada seni cağırış şekilleri lan gel buraya şuna bir bak gibisinden eziliyorsunuz yetmiyormuş gibi bukadar pm icinde ( Resim offical forumda'da ekli )tercume gorevi insanı bir yere kadar sıkıyor en sonunda bakıyorsunuzki gercek hayata bile ayıracak vaktiniz kalmıyor ustune birde oyunda herkes Gm'ye sovuyor ve Turkce kufurler ediliyor şimdi bunu bir yabancı gm anlamaz ama biz okuduğumuzda zorumuza gidiyor hepsini banlsan adam kalmaz oyunda bu nedenle cekildim ve rahat ettim ilk başlarda birşey sanardım oysaki bir belaymış burnumdan gelmişti. GM olmak icin Ana diliniz gibi ingilizceniz olması gerek ofiste calışan bir gm veya tanıdığınız olması gerekiyor ve firmanın size zamanla guvenmesi gerekiyor. __________________