Merhaba arkadaşlar. Belki hatırlayan vardır daha once Diez base ile ilgili karus town resmi atmıştım 40 kişinin yan yana olduğu. Şimdi de gecen gun PK da ki halini atayım istedim. Genel olarak her akşam en az 2 şer pt PK cıkıyor o da en az. Akşam 7 8 de başlayan PK furyası gece 1 e 2 ye kadar devam ediyor yani oyle gelim 1 saat pk olsun yok bizde. Genel olarak 3 er 4 pt +yancılarla pk atılıyor. Serverımız zaten user kaynıyor ama amacımız olabildiğince cok fazla useri daha cekip serverı surekli canlı tutmak ve cok daha zevkli bir PK alanı oluşturmak. Şuan icin sağlam KARUS priest eksiği var. Onun dışında iki ırkta eşit. Arkadaşlar istek uzerine server fiyatlandırması hakkında da bir kac bilgi vermek isterim. Genel olarak iş her zaman oyunculukta bitiyor. Ne kadar +10 itemde olsa oyunculuk olmayınca olmuyor bu iş. Ama zamanla kendinizi o jobta kolaylıkla geliştirebilirsiniz bu oyunda. Fazla susleden duz bir yazı olarak antalayım size. İtem orneklerine gelirsek; PK karakterler icin; Warrior; +9 Shell Set = 350 TL Dual Heros +3 - Dual Mino +3 = 150 TL İron Neck +2 = 150 TL (In 3 u her zaman gereksiz bulmuşumdur. 5 healt 1 defans 2 str icin ekstra 300 tl vermeye gerek yok. Neck 2 li kestiğim adamları neck 0 lı da kestim. Dediğim gibi iş oyunculukta.) SOS +3 = 125 TL Raptor +10 = 125 TL (HB +10 Maksimum yapabileceğiniz item ve o da 400 tl civarında zaten.) DS 7 - CS 3 Kalkanlar = 30 TL DD 25 tarzı ıvır zıvırlar = 50 Bu saydığım itemlerle PT si olan en azından belli başlı sc leri eksik etmeyen warrior akıyor. Gercek anlamda akıyor. Toplam maliyet = 980 TL itemlere. Ust duzey itemler isterseniz de; Dual ROC, Dual PE 3 birde elinize HB 10 alsanız yeterli. Bu da yaklaşık olarak 400 450 tl daha ekleme oluyor. 1300 e filan denk getirebiliyorsunuz bunları toplamda. Priest; Başlangıc seviyesinde Chitin 8 set yeterli. = 15 TL +9 Chitin Set 450 TL DD 25 = 15 TL DS +8 +9 kalkan = +8 50 TL +9 450 TL Dual Lego 3 = 150 TL Dual Bronze Ear. Başlangıc Dual Lilimes ust duzey. = Bronze Ear. 50 TL Lilimes 150 TL Iron Neck 2 = 150 TL (Giriş seviyesinde priest e 0 neck bile yeterli. 25 TL 0 Neck) Glass Belt 2 = 50 TL Anti Def ıvır zıvır = 50 TL İyi duzey itemler = 400 TL. Evet yanlış değil 400 Tl ye gayet iyi duzeyde Priest diziliyor ve oyunculuk varsa pt de 2. priest olarak cok iyi iş yaparsınız. Benim tanıdığım bu başlangıc itemleriyle cok iyi iş yapan klandaşlarım var. Ustune bir DS 9 alsanız 850 tl oluyor ki efsane zaten. Ust duzey icinse; 1400 ude chitin set 9 lu DS 9 lu full item priest diziliyor PK icin. Genel olarak; DS 9, Chitin Set 9, Dual Lil 3, Dual Lego 3, Neck 2, Glass 2 oluyor. Anti def lere de fazlasıyla para kalıyor. SC parası derseniz alacağınız bi und ac sw sc olacak. Mage; Mage dediğiniz base pek mage olmadığı icin sadece TP oynuyorlar. Atacker mage klan ardream de var bazen Base geliyorlar ve 1 pt bile gayet iş yapıyor. Orta seviye; DS 8 Neck 2 Glass 2 Chitin Set 8 ve ya FP set 9 Dual Lego 3 TP mageye (Ekstra imir fr filan cok ucuz) Dual Bronze Ear. ve ya CE ME size kalmış ucuz bunlar. LKP biraz pahalı 150-200 arasıydı en son. Staff larda 100 tl den başlayıp 500 tl ye kadar cıkabiliyor. Rogue; PK icin; 9 Chitin set = 300 TL 10 Shard = 125 TL (Exp icin 150) WB 9 = 100 TL Dual HR 3 = 150 TL Iron Set +2 = 150 TL Dual Lego 3 = 150 TL DD 25 + Ivır zıvır = 100 TL 1100 TL ye bu itemleri alabiliyorsunuz ve bu itemlerle ust duzey adamlara kafa tutulur vs de. PK da derseniz SC nizi bastığınız surece ust duzeylen santim eksiğiniz yok. Ust duzey; 9 Shell Set = 350 TL 10 CHD = 300 TL ve ya 10 DV = 450 TL WB 9 = 100 TL Dual EME 3 = 200 TL Dual ROL 3 = 300 TL Iron Set 2 = 150 TL +Okcular icin; Ekstra itemler ve fiyatları; Iron Bow 9 = 125 tl civarıydı en son. EE 9 = 300-400 arasıydı. Enion Bow ve Chitin Bow 9 lar piyasa da 1 er tane var. Tam fiyatlarını bilmiyorum. AOD = 100 TL Elf Belt = 100 TL BDN 3 = 25 TL JUDI 3 = 25 TL Dual Elf Ring 3 = 100 TL Dual SE 3 = 300 TL 1400-1500 e yani Midgard da ki 9 shard parasına denk gelmektedir. Aynı zevk değil diyebilirsiniz. 1 ay sonra yarı fiyatına duşecek +0 +1 takılara 8 9 chitinlere vereceğiniz parayı da katınca aynı zevk olmuyor dimi? Genel olarak itemler bunlar arkadaşlar. Fiyatları ortalama yazdım genel olarakta biraz fazlalarını yazdım. Toplu aldığınız zaman daha ucuza bile getirebilirsiniz. Ayrıca yapabileceğiniz max. itemler bunlar daha ustu ROF gibi (6 Dex 6 Healt icin ekstra 1300 tl) ve ya Set 3 gibi ekstra itemlere kalıyor. Onlarında cok fark yapmadığı tarafımca defalarca kanıtlanmıştır. (Youtube kanalımdan VS videolarına bakabilirsiniz) Birde burda itemi aldım 1 ay sonra değer kaybetti yok. Bu item fiyatları genel de minimum duzeyde. 1 sene sonra bile kaybedeceği değer max. %10 civarında. 1 ayda ki yarı yarıyanın cok cok altında bir oran dimi bu. Bu yazdığım itemlerle her gun PK atan Klan bulduğunuz zaman fazlasıyla zevk alır ve iş yaparsınız. Ben zenginim daha ustunu istiyorum diyorsanız da CZ de ortalama 3000 e en ust duzey adamlarla kapışabilirsiniz. Bu fiyat max. itemler icin tabi warrior ve diğer joblarda bu oran yarı yarıya. En başta yazdığım gibi iş itemde bitmiyor arkadaşlar. İş oyunculukta ve ortamda bitiyor. Klanınız yanınızda savaşan adam işi biliyorsa fazlasıyla zevk alırsınız. Diğerlerinden eksik bir yanınızda hicbir zaman olmaz. Secim hakkı sizde biz kimseyi zorla servera cağırmıyoruz. Sadece arada kalan insanlara bir secenek sunuyoruz. Gidip yeni serverlarda 1 ay sonra yarı yarıya item fiyatı duşecek serverlarda 1000 tl shard 9 a vermek mi yoksa 1.000 tl ye full car dizip senelerce oynamak mı? Oyunun geldiği nokta belli. 5 sene sonra eski butun serverlar zaten birleşeceği icin şimdilik kısa vade de yeni serverlar da item alsanız da ilerde değer kaybedecek. Burda 5 sene sonra kaybedeceği değer max. %30 olur heralde
http://i.hizliresim.com/25J6vA.jpg __________________