Taktiği vermemin sebebi ; nasıl olduğunu bilmeniz bu tuzağa duşmemeniz icin. Herkes Facebook'a kayıt olurken guvenlik icin telefon numarasıyla kayıt oluyor. Şifre sıfırlarkende telefonunuzu kullanabiliyorsunuz. Taktik ; Bu soyma işini yapan kişi %99,1 sizi tanıyor. Şahıs(sizi dolandıracak kişi), ilk once sizi cep telefonu ile arıyor yada mesaj atıyor. - Ya kanka face şifremi unutmuşum. Bulmak icin telefona kod atmam lazım. Telefonuma kod yolluyorum olmuyor bende. Sana kod yollayım sen bana at. Mağdur - Tamam kanka. ( Aha! Car işte burada gitti aslında.) 1- Şahıs İlk once Facebook'a giriyor. 2- Şifremi unuttum diyerek girilen telefona kod gelmesini istiyor. 3- Şahıs, soyacak olan arkadaşının telefonunu biliyor ve oraya arkadaşının numarasını veriyor. 4- Arkadaşı ona kodu yolluyor. 5- Kod girilince yeni şifre oluşturuyor. ( İsterse 1 kod daha yollatarak faceyi tamamen elinizden alır. ) 6- Şahıs facede konuşmalara bakıyor. ( Coğu kişi sevdiği guvendiği kankalarına hesap id pwsini verir. Faceden yapanlar işte burada yanıyor.). ( illa konuşmalardan bakacak değil KO oynayan arkadaşınızdan hesapda isteyebilir ) 7- Hesap id pwyi gordukten sonra cara giriyor ve soyuyor. 8- Car cıplak ve mağdur frmtr'ye konu acılıyor. ( xxxxx Soyuldu ) Korunma Yontemi : OTP kurun veya Facebook'unuzdan telefonunuzun kaydını silin. Silmezsenizde bu tuzağa duşmeyin. OTP de telefon kodunu değiştirmek icin de size kod yollatabilir. Aynı şekilde Facebook'ta da yapabilir. Konuyu guncel tutun. Anlattığım gibi cok basit bir taktik. Daha once Orion bolumunde acılmış fakat duzgun anlatılmamış. Atılan yorumlardan anlaşılıyor. Daha ayrıntılı ve anlaşılır anlattım ve genel bolume actım. Oyunu 8 aydır oynamıyorum. Bilgilenmeniz icin actım. Dediğim gibi guncel tutun milletin hakkı yenmesin. Guncel tutanlara rep vericem az ama.. Monster stone kasma taktiği ve yeni serverlarda 1 haftada 2bin tl kasma taktiği icin konularıma bakabilirsiniz. Sevap point go to oFqCa ! __________________