*Lutfen post kasmak icin gereksiz yorum yapmayın.Konu aşagıya duşerse duşsun *Teste gecmeden konuya kabataslak bir bakın NOT ve Bu TESTİ NEDEN HAZIRLADIM Konunun altında yazıyor resim destekli *Eğer oyundan vaktiniz kalırsa kalem ve kagıt kullanarak şıklarınızı not edin ve aşagıda puanlamaları uygulayarak notunuzu olcun. *Testtte , oyundan reel anlamda para kazananları konu dışında tutarak hazırladım. *Hicbir sorunun doğru cevabı yoktur.Doğru kişiden kişiye değişir. *Sonuclarınızı merak ediyorum *Ayırdığınız yada ayıramadığınız zamanınız adına şimdiden teşekkurler. *******LUTFEN EMEĞE SAYGI****** KNİGHTONLİNE BAĞIMLILIK TESTİ 1-Kendinizi ne zaman en iyi hissedersiniz? A)Bilgisayarı acmadan once B)KnightOnline oynayıp bilgisayarı kapattıktan sonra C)Oyun icinde sadece ilk online olduğum anda D)Oyunda online olduğum zaman zarfınca E)Şu an kestiremiyorum ama oynuyorum 2-Oyun icinde cok hoşunuza giden bir şey olduğunda ne yaparsınız ? A)Buyuk bir kahkaha atarım B)Gulerim ama fazla sesli değil C)Bir kerelik gulerim D)Sessizce gulumserim 3-Oyun icinde bir partye ya da etkinliğe katıldığınızda ne yaparsınız ? A)Zaman zarfınca yazışmalarınızla yada ventte dikkat cekmeye calışırım B)Normal bir giriş yapıp tanıdıklarımla sohbet ederim C)Sessizce girip etliye sutluye karışmayıp sadece işimi yaparım E)O anki ruh halime bağlı 4-Oyuna konsantre olmuşken rahatsız ediliyorsunuz. Ne yaparsınız ? A)bolunmeyi memnuniyetle karşılarım B)Aşırı derecede rahatsız olurum C)Belli olmaz , bu iki uc arasında değişken davranışlar gosteririm 5- Oyunda en cok hangi karakteri kendinize yakıştırırsınız? (Soruda oyun gecmişinden bahsedilmiyor, sadece hangisi size yakın) A)Asas B)Priest C)Mage D)Warrior E)Hangisi olursa olsun fark etmez 6-Oyun icinde bir player ile yalış anlaşılma nedeniyle tartıştığınız zaman tepkiniz ne olur?(uzayan bir tartışma) A)Sohbet block (pm block) B)Alt+F4 C)İyimser yaklaşımımı koruyup durumu izah edersiniz D)Alayına giderim 7-Oyun nedeniyle , gece gec saatlere hatta bir gunu diğer gune bağlayarak oturduğunuz oluyor mu ? A)Nadiren B)Bazen C)Sıklıkla D)Coğu Zaman E)Her Zaman F)Asla 8- Sosyal hayatta (okulda , işte ....vs) oyunu duşunuyor ve oyunla ilgili hayaller ya da planlar kuruyormusunuz ? A)Nadiren B)Bazen C)Sıklıkla D)Coğu zaman E)Her zaman 9-Oyunda iken ebeveyninize yada eşinize ''sadece bir kac dakika'' diyerek oyun da bağlantınızı uzatıyormusunuz ? A)Nadiren B)Bazen C)Sıklıkla D)Coğu zaman E)Her Zaman 10-Oyuna ayırdığınız zamanı azaltmak isteyip başarısız oldunuz mu ? A)Evet B)Hayır 11-Bir chara sahipsiniz neden ortağa ihtiyac duyardınız ? A)Kendime vakit ayırmalıyım B)Zorla oyuna belli zamanlarda bağlı kalmak beni kasıyor lakin illa oyunda olmam lazım.Zaten bu yuzden ortağa ihtiyacım var C)Ortağa hic ihtiyacım olmadı D)El birliği ile online suresini geniş bir zaman dilimine yay- mam lazım E)''Dostum ben yandım sende yan'' F)Ortagım yada ortaklarım benden daha aktif olur 12-Sosyal hayatta ( arkadaşlarınızdan ya da sevgilinizden) oyun başında olduğunuz zaman zarfını gizlemeye calıştı- ğınız oluyor mu ? (oyunla alakalı kişiler olmayacak) A)Evet B)Hayır C)Nadiren 13-Bağımlılık konusunda kendinizden şupe duyduğunuz ve bilir bir kişi ile konuşmak istediğiniz oldu mu? A)Nadiren B)Bazen C)Sıklıkla D)Coğu Zaman E)Her zaman Şimdi puanınızı hesaplayın. SORU KONULARI 1.soru= FARKINDALIK UZERİNE 2.soru=TEPKİ UZERİNE 3.soru=SOSYAL DAVRANIŞ UZERİNE 4.soru=TEPKİ ve FARKINDALIK 5.soru=KİŞİLİK UZERİNE 6.soru=TEPKİ UZERİNE 7.soru=ALIŞKANLIK UZERİNE 8.soru=FARKINDALIK UZERİNE 9.soru=MAZERET UZERİNE 10.soru=FARKINDALIK UZERİNE 11.soru=GEREKSİNİM UZERİNE 12.soru=FARKINDALIK UZERİNE 13.soru=FARKINDALIK UZERİNE ŞIK PUANLARI 1-a:0 , b:4 , c:3 , d:5 , e:10 2-a:6 , b:5 , c:4 , d:3 3-a:4 , b:1 , c:6 4-a:0 , b:4 , c:6 5-a:6 , b:6 , c:6 , d:6 , e:3 6-a:3 , b:0 , c:1 , d:6 7-a:1 , b:3 , c:5 , d:6 , e:10 , f:0 8-a:1 , b:3 , c:5 , d:6 , e:10 9-a:1 , b:3 , c:5 , d:6 , e:10 10-a:10 , b:5 11-a:2 , b:4 , c:5 , d:7 , e:10 , f:7 12-a:6 , b:2 , c:3 13-a:4 , b:3 , c:2 , d:1 , e:0 SONUCLAR: ****85 ve uzeri (AŞIRI BAĞIMLI) 70-85 (BAĞIMLI) 55-70 (BAĞIMLI OLMA OLASILIGI SOZ KONUSU) 55 ve aşağısı (NORMAL KİTLE) NOT: Bu test ceşitli kişilik , davraniş ve internet bağımlılığı testlerinden yola cıkılarak , KnightOnlineye uyarlanmıştır. 5,6,11 ve 13. sorular tamamen bana ait olup , diğer sorular ise ceşitli sitelerden toplanarak oynamış olduğunuz oyuna uyarlanmıştır. Puanlamayı lise not sistemine gore gercek değerlere uygun olarak duzenledim. Tabiki burada durum biraz tersine ''İYİ NOT ALIRSANIZ EĞER MUTLAKA DESTEK ALIN YADA BU OYUNU BIRAKMAK ADINA YAVAŞ YAVAŞ CABALAMAYA BAŞLAYIN.'' BU TESTİ NEDEN HAZIRLADIM ? OYUN UZUN ZAMANDAN BERİ REZİLLİK İCİNDE YUZERKEN HAYLA OYNAMA AMACIMIZ NE ? 2 GB LİK ADAMLAR , REEL MİLYARLIK CHARLARI 10 SANİYEDE KESEBİLİYORSA BU OYUNDA OLMA AMACIMIZ NE ? OYUN İCİNDE HİC BİR YETKİLİYE RASTLAMIYORSAK (GM). HERKESİN AYRI TELLERDE CALDIĞI BİR OYUNU OYNAMANIN AMACI NE? BİR DERDİNİZ OLDUĞUNDA MUŞTERİ HİZMETLERİNİN SADECE ''KOPYALA-YAPIŞTIR'' TARZI İLGİSİZLİĞİNİN OLDUĞU BİR OYUNU OYNAMANIN ANLAMI NE? LAUNCHER'İ TIKLADIĞINDA BİLE ''YENİ PAKETLERİ HEME AL'' GİBİ EMİR KİPİ KULLANAN BİR OYUNDA OYNAMA AMACINIZ NE ? YADA ALT+F4 CEKTİĞİNİZDE SİZİ HANGİ RESİM KARŞILIYOR? (İKİ ADET OKCU) KNİGHTONLİNE REKLAMLARINI SİZLERE GORSEL OLARAK PAY- LAŞICAM HEPSİNİ BİR ARADA GORUNCE BELKİ BAZI ŞEYLERİ HEP BERABER ANLARIZ...... FOTOGRAFLAR AŞAĞIDA............. knightonline (EMİR KİPLERİ) BİZE VERİLEN EMİRLER YORUM SİZİN!!!! TABİ BUNLAR BOL BOL COĞALTILABİLİR.... BUDA OYUNUMUZUN HALİ . OKCULAR NT ATAR OLMUŞ xD 5 dakka bakınmak icin girdiğime pişmanım xD Oyunu bıraktım 5-6 ay oldu.Evden uzagım universite okuyorum.Oyunla alakamı tamamen kestim artık.Kardeşim arada bir takılıyor.İnadım inat onada bıraktıracam. Her online oyunun bir tuzağı vardır.Bu oyunda bundan sonra iflah olmaz artık. Testi 9 kişi uzerinde denedim.Net sonuc elde edilmesede gayet yakın sonuclar elde ediliyor....Forum sayesinde bi kitle uzerindede denemiş olacam. Oyunu tamamen bıraktığım halde notum 26 cıktı . Hasan DEMİR (hatalarım varsa affola) Her Hakkım Saklıdır®™ | l | lllll| lll||lll || llll ²¹°¹ ³³²¹³ °¹²¹³³ ¹³³ __________________