Merhaba Arkadaşlar, Pazar konusunda herkezin bilinclenmesi icin bir konu acacağımı soylemiştim ve şimdi sozumu yerine getiriyorum..Sabırsızlıkla bekleyen arkadaşlar olduğu icin bir kac resimde koyacağım. Pazar yapacak param yok diyorsanız 2-3 gun piyasayı araştırırken chaos bdw'e girip bi 50m fln cıkartabilirseniz sizin icin gayet guzel olur.LUTFEN KIRICI YORUMLARDAN KACINALIM.. İlk Dersimize başlıyoruz : SABIR SABIR Sabretmek bir cok oyuncu icin cok zordur. Pc başında ilk haftalar cok sıkılacaksınız ama zamanla para kazanınca o hazı hissedince bağımlısı olacaksınız. Her oyuncu sabredemez hemen olsun bitsin ister herşeyin. Benim sabırlı olmamın tek sebebi hack yiye yiye sabrımı ve sinirimi kontrol edebilmem. Ornek olarak: bir parca rogue sheel aldınız ve o sheeli aldığınız fiyattan 20m fazlasına koydunuz pazarınıza. 1 gun beklediniz satılmadı. 2 gun beklediniz satılmadı. Ve gidersiniz aldıgınız fiyattan 10-20m aşağısına koyarsınız ki elinizde kalmasın satılsın diye.Sonucta ZARAR edersiniz. Bunu bir coğumuz yapmıştır. Benim kendi deneyimlerimle oğrendiğim bir soz vardır "Her İtemin Doğru Zamanda Bir Alıcısı Vardır" Umarım sabır konusunun pazar yaparken ne kadar onemli olduğunu ogrenmişsinizdir.Şimdi 2. dersimize geciyorum : : EĞER İTEM BASMAYI BİLMİYORSANIZ ANVİLE ASLA GİTMEYİN İTEM BASMAMAK İnanın zamanında bende az +8 shard basmayı denemedim. Ama baktım hep husran hep husran.Sonra 1.5 ay pazar yaptım. Bu pazar yaptığım sure icerisinde inanın ki 1 KERE BİLE ANVİLE GİTMEDİM. Biliyordum itemin yanacağını. Hic denemedim bile. O yuzden item basmayı bilmeyen arkadaşlar icin soyluyorum. "İTEM BASMAYI BİLMİYORSANIZ ANVİLİN YANINA BİLE GİTMEYİN". Şimdi 3. dersimize geciyorum:: SATILABİLECEK İTEMİ YANİ DOĞRU İTEMİ NASIL ALABİLİRİM? DOĞRU İTEM ALMAK İlk once 2 gun pazar dolaşmalısınız ki gozlemleriniz sonucunda piyasayı oğrenebilirsiniz. Benim bir cok arkadaşım var itemlerin fiyatlarını not defterine yazıyor oyle piyasayı takip ediyor. İsteyenler oylede yapabilir ama siz pazarı beyninizle yapıyorsunuz elinizle ayağınızla değil. Bu yuzden 2 gun piyasayı gezin lutfen ve iyice fiyatları beyninize kazıyın. Eğer piyasayı bilmeden ticarete atılırsanız hemen cakılırsınız en dibe. Her itemin ortalama fiyatını oğrendikten sonra gelelim item almaya. Ben ilk 21gb'e kadar +7 chitin alıp sattım. Niye +7 Chitin diye soranlarınız olacaktır. +7 Chitini almaya herkezin parası yeter. Herkezin +7 chitine ihtiyacı vardır. Bu yuzden elinizdeki parayla bulabildiğiniz kadar ucuza +7 chitin alın. ilk once kolay satılan chitinden başlayın. 2 gun gozlem yaptığınızda anlayacaksınız ne demek istediğimi. "İHTİYACA GORE UCUZ İTEM ALIN." Serverde 5-10 kişinin takabileceği itemleri ucuza almak marifet değildir. Herkezin alabileceği itemleri ucuza almak marifettir. cunku o 5-10 kişi gelip sizi bulup o itemi alana kadar harcadığınız zamanına yazık olur. Ardından chitin almayı biraz azaltın. Cunku paramız 21gbye ulaştı o paraya cok chitin alınır ve satması zahmet alır bu yuzden turlu turlu farklı itemler almaya başlayın. Ortalamasının altında olan itemleri 3-5m dahada indirerek alın ve şuan pazarda 90me satılıyordur sizin aldığınız item.Siz 60a almıssınızdır. 85e koyun elbet ceken olur. UNUTMAYIN "DAMLAYA DAMLAYA GOL OLUR".Okulunuz Felan varsa gunde 2 saat pazar dolaşıp item aramanız yeterlidir. Oğlen okuldan gelince 1 saat item arayın item bulamazsanız elinizde item varsa onları pazara koyun.Eğer elinizde item yoksa BUY. Pazar kurup işlerinizi halledebilirsiniz. Akşam belki item vardır diye ara ara pazar bozup item aramanız yeterlidir. Dediğim gibi ihtiyaca gore item alın yoksa cok beklemek zorunda kalırsınız pazarda. 4. dersimiz: ARKADAŞ CEVRENİZİ GENİŞ TUTUN. ARKADAŞ Benim bir cok arkadaşım var oyunda. Eline item duşunce yada item basınca millete satmazlar. .Cunku paraya sıkışık olduğu zaman ben ondan item alıp nakit para vermişimdir yardımcı olmuşumdur. o yuzden arkadaşlarınızı friende alın ve oyuna girdiginizde pm atıp biraz muhabbet edip itemi olup olmadıgını sorun. 5. ve SON Dersimiz GB FİYATLARI GB FİYATINI HER GUN TAKİP EDİN Pazardaki itemler gb fiyatlarına orantılıdır. Gb 6tlyken Shard +7 90mdir. Gb 7 Tl olunca shardlar 80e duşer. Cunku Gb artınca gb alan kişi sayısı azalır ve piyasa durulur. Gb fiyatı duşunce o shard 100-110 olur. Bu yuzden hergun pcyi acınca gb sitelerine girip gb fiyatlarını kontrol ediniz. Yoksa zarar edebilirsiniz. ORNEK BİR İTEM ALDIM SİZLER İCİN: Burada Priest D.D nin fiyatı 95-100m. Ben pazar gezinirken baktım adam 70m'e koymus. hemen pm atıp 60m vermek istediğimi soyledim. O bana 65 olur dedi ve 65e aldım pazara koydum Biliyorum biraz uzun oldu ama k.bakmayın işinize yarayacağını duşunduğum şeyleri yazdım. Birde unutmadan her serverde pazar yapılmaz. Ozellikle yeni serverlerde cok pazar yapan insan olur. bu yuzden cok yavaş gb kasarsınız. Paranızı doğru ve ihtiyaca gore kullanırsanız hic bir sorun olmaz. Orta halli serverlerde pazar yapmaya onem gosterin. Yorumlar icin teşekkurler. Eğer Sorularınız Olursa buradan sorabilirsiniz bende cevaplamaya hazırım.. Alıntı:
HyK(Mehmet)
Aynı serverda oynadığım arkadaşımdan alıntıdır, kendisi bu yontemlerle 1 gb ile başladığı oyunda 1.5 Ay'da 70 gb yapmıştır.. __________________