Knight Online'da diğer bir cok MMORPG* olduğu gibi nerdeyse her şeyin bir LEVEL'ı vardır. Nasıl oyundayken oynadığınız karakterin bir lvl var ise oyunda duşen eşyaların (orneğin Shell Armorlar LVL 6'dır) ve yaratıklarında (Apos lvl 70'dir) bir lvl'ı vardır. Oyunda bizim ŞANS olarak nitelendirdiğimiz bir cok şey bu lvl ile alakalı olarak işler. Bir yaratığı kestiğinizde kazandığınız Exp'den tutunda, yaratıktan duşebilecek eşyalara kadar her şey bu LVL sistemiyle alakalıdır. Şimdi size basitce bu sistemi anlatacağım. Experince (Exp) ve LVL ilişkisi Bir yaratığı oldurduğunuzde kazanacağınız Exp, oldurduğunuz yaratığın levelı ve sizin levelınız ile doğrudan alakalıdır. Oncelikle bu konuda anlatılan her yaratık kesme işleminde, Partisiz, KS'ye maruz kalmaksızın yaratığı kestiğinizi varsayıyoruz. LVL kasarken kesitiğiniz AAA (leveli 50 olsun) yaratığı siz lvl 45 iken 5000 Exp kazandırdıysa, lvl 50 olup yine AAA yaratığını kestiğinizde kazandıracağı Exp 5000 den DAHA AZ OLUR. Oyundaki temel mantık şudur; kestiğiniz yaratığın leveli sizinkinden yuksekse COK Exp kazanırsınız. kestiğiniz yaratığın leveli sizinkiyle aynıysa NORMAL Exp alırsınız. kestiğiniz yaratığın leveli sizinkinden duşukse AZ Exp alırsınız. Partide iken Exp nasil değişir? kestiğiniz yaratığın leveli sizinkinden yuksekse TEK BAŞINA KESTİĞİNİZDEN daha AZ Exp kazanırsınız. kestiğiniz yaratığın leveli sizinkiyle aynıysa TEK BAŞINA KESTİĞİNİZDEN daha FAZLA Exp kazanırsınız. kestiğiniz yaratığın leveli sizinkinden duşukse TEK BAŞINA KESTİĞİNİZDEN daha FAZLA Exp kazanırsınız. CivCivli oyuncu ile parti yapma durumu İSTİSNADIR. Beginer Quest Sahibi olan (CivCivli olan) charlarla Parti yapmak Manner Puanının yanı sıra coğu zaman Exp'de de artış sağlar.** Partide Exp Nasıl hesaplanır? [ Yaratığın SOLO Exp getirisi * ] * LeveLınız / Partidekilerin LVL toplamı Yaratıkdan duşen Item ve LVL ilişkisi Bir yaratığı kestiğinizde icinde iyi bir eşya cıkma olasılığı Yaratığın LVL ve sizin LVL'nız ile doğrudan bağlantılıdır. Bunuda yine orneklerle acıklarsak, lvl 5 iken Moradonda kestiğiniz bir WORM'dan Opal/Safire/Crystal duşurme şansınız lvl 35 olan başka bir oyuncudan daha yuksektir. Yine zombie BOSSu HYDEyi kesen lvl 43 bir Wariorun iyi bir eşya (orneğin Sword Of Death) duşurme şansı LVL 60 bir Wariordan daha fazladır. Partinin item duşurme şansına etkisi ise negatif yondedir, ozellikle BOSS keserken yapa biliryorsanız TEK başınıza partisiz kesmek item duşme şansınızı artiracaktir. İtem LeVeLarı nasıldır? Bircok arkadaşımız itemlerin LVL olduğunu bilmemektedir. KnightOnline'da itemlerinde bir LVL vardır. Bu LVL listelersek; Chitin Shell / Complete Armorlar LVL 6 Chitin / Crimson Armorlar LVL 5 Full Plate /Crystal Armorlar LVL 4 Plate Armorlar LVL 3 Half Plate Armorlar LVL 2 En dandiği Armorlar LVL 1 LVL 6 Silahlar Shard, Raptor, Impact, Iron Impact, Priest Impact, Priest Bone Crasher, Mirage Sword, Totemic Spear, Totemic Club, Iron Bow*** , Graham, Seep Scar, Elexir Staff, Blade Axe LVL 5 Silahlar Mirage Dagger, Glave, Iron Crossbow, Bone Crusher, Priest *****er, Durandal, Slayer, Harpon, Large Hacker, Large Breaker, Tomahawk, Bone Cleaver, Salamander Staff LVL 4 ve 3 Silahlar Bunları şuan saymıyorum, ama ustunde Middle Class yazan nerdeyse tum silahlar. LVL 2 ve 1 SilahlarNPCde satılan ustunde Low Class yazan nerdeyse tum silahlar. Tum UNIQUE itemler LVL 6 *(m)assively (m)ultiplayer (o)nline (r)ole (p)laying (g)ame http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=mmorpg ** Beginer Quest Oyuncuları ile parti yapıldığında standart formul dışı bir Exp kazancı gorulmuştur fakar formulu belli değildir. *** Iron Bow'un LVL 5 olduğuda soylenmektedir, Stone Golemden duşe bildiğine gore LVL 5 olma ihtimali COK yuksektir. ben niye LVL 6ya koydum derseniz ayıp olmasın Archer'lar ezik kalmasın dedim._ALinti_(daha once verilmemiş kontrol ettim) __________________