eski bi konu yeniden gundeme gelmiş. okudum yorumları ve biraz bilgi vermeyi uygun gordum. oyunun sitesinde minimum ve nominal gereksinimler belirtilmiştir https://www.knightonlineworld.com/requirements.php bu gereksinimlere bakarak şunu anlayabilirz. P2, celeron 300 ve ustu her intel sistemi veya amd athlon,duron, xp ve ustu her amd sistemi ile rahatlıkla calışabilir bu oyun. ekran kartı icin her ne kadar 16 yada 32mb dense de sitede, direct x 8.1 i destekleyen benim bildiğim bir 32 mb lık ekran kartı yok. bu yuzden minimum 64 mb lık dx8.0 donanımsal destekli bir ekran kartı tercih edilmeli. ayrıca yanlış bilinen bir nokta; ekran kartlarının ram miktarının bir artısı olmadığı gibi eski ekran kartlarında eksisi vardır. yani 512 mb lık bir ekran kartı 128mb lık bir ekran kartından daha iyi değildir oyunlarda. bu bilincsiz tuketicileri yolmak icin her firmanın uyguladığı basit bir stratejidir. ekran kartında onemli olan işlemcidir. o yuzden direckt x 8.0 ustunu destekleyen iyi bir işlemciye sahip her ekran kartıyla akıcı oyun oynayabilirsiniz. ram olayına gelince gunumuz oyunlarında minimum sistem gereksinimi 512mb tır. knightta ise bu sınır 128 olarak veriliyor. ama direct x8.0 lık oyunlarda ortalama performans icin kesinlikle 256mb şarttır. hdd ler şu an minimum 80gb tan başlıyor biraz eskiye gidersek 20gb lık hdd ler de oldukca yaygındı ksc dosyaları updateler vs olarak knightın hdd de en fazla 1 ile 1,5 gb yer toplayacağını duşunursek 4,5 yıl oncesine ait hdd ler bile fazlasıyla yeterli olacaktır. monitor olayına gelince, 1024x768 yada 1152x864 70Hz ve uzeri 32bit calıştırabildiğiniz her monitorle oyundan guzel performans ve renk kalitesi alabilirsiniz. buda minimum 17" lik bir monitor anlamına gelir. ama 15 inclik bir monitorde de renk kayıpları ve titreşimle de oyun oynamanız mumkundur. minimum seviyede bir sistem doğal olarak cok takılacaktır, renkleri duzgun vermeyecektir, grafikleri dağıtacaktır. pc devamlı restart isteyecektir. online oynanan bir oyuunda akıcılığın ne demek olduğunu sanırım tum knight oynayanlar iyi biliyordur. genel olarak toplarsak, 4,5 yıl oncesinin iyi sistemleriyle de oyunu gayet iyi bir şekilde oynamanız mumkundur. daha eskisi cok fazla sorun anlamına gelir. knghtın cok ciddi bir sistem ihtiyacı yok, yani sırf bu oyunu oynamak icin evine pc alacak arkadaşlar ekonomik cozumlerle de duzgun performans alabilirler.. ama para var huzur yok diyenlere bişey diyemiyorum NOT:sistemlerinin yeterliliği hakkında bilgi isteyen arkadaşlara da soru cevap yontemiyle yada pm den yardımcı olmaya calışacağım. __________________