İlk Olarak Arkadaşlar Bilgisayarınız'da Turkojan Diye Bir Trojan Varsa Oğrenmek İcin a-squared Anti-Malware İndirin Taratın (Şahsen Ben Tarattım Sadece 'D' Bolumunu İnanamassın Tam Tamına 403 Tehlikeli Yazılım Bulundu Bunun 1 Tanesi Turkojan 97 Genel Virus Buldu(Parite,Jeffoo Vs) İnanın Bunu Kurmadan Once Pc'de Ne Anti Virus Programları (Nod 32, Panda, Adware Kaspery ) Vardı. Bu Turkojan Pc'nizdeki Ne Yapmış İseniz Metin Belgelerini, Firefox'u , Knigh'tı Oralara Ne Yazılmış İse Harfi Harfine Turkojanı Sokan Kişi Gorebiliyor.Bu Yuzden Charınız Hacklenebilir. Cozumu Derseniz; a-squared Anti-Malware (Emin Olun Bilgisayarınızda Ne Virusu Varsa Direk Temizliyor System'e Bulaştı İse Size Soruyor İster Temizleyin İster Karantinaya Alın)
Tamami İle Bana Aittir Eğer İşinize Yaradı İse + Rep. Turkojan Hakkında Araştırma Yaptım Turkojan Nedir? Turkojan Microsoft Windows tabanlı işletim sistemlerini yonetim ve denetim amaclı yazılmış,bir uzaktan yonetim ve denetim programıdır.Program yardımı ile bağlandığınız bilgisayarları kolaylıkla kontrol edebilir ve takip edebilirsiniz.Programın hukuka aykırı kullanımı yasaktır,bu konuda bilgi almak icin yardım sayfasını inceleyebilirsiniz.Programın hukuka ayıkırı kullanılıp amacından saptırılması halinde program yazarı ve ilgili site yoneticileri sorumlu tutulamaz.Eğer kullanım koşullarını kabul etmiyorsanız lutfen programı bilgisayarınıza yuklemeyiniz. Turkojan 4.0 geliştirilmiş şifre yoneticisi sayesinde bilgisayarda kayıtlı şifrelerin neredeyse tamamına yakınını alabilmektedir. Turkojan'ın alabildiği şifrelerin bazıları şunlardır : Anlık İletişim Programları : -------------------------------------- Camfrog Miranda ICQ 99b-2003b, Lite 4, Lite 5 MSN Messenger Windows Messenger Windows Live Messenger Yahoo! Messenger 3.x-6.x Trillian 0.x, 2, 3 AOL Instant Messenger 6.x Google Talk Paltalk FTP Programları : -------------------------- Windows/Total Commander 4.x, 6.x FAR Manager 1.6x, 1.7x WS_FTP 5, 6, 7, 8, 9 Home/Pro, 2007 CuteFTP Home/Pro FlashFXP 1.x-3.x FileZilla 2.x E-Mail Kontrol Programları : --------------------------------------- Outlook Express 6.0 Outlook 2000 , 2002, 2003 , XP, NET Mozilla Thunderbird 1.0, 1.5.x Tarayıcı Şifreleri : ------------------------- Opera 6.x, 7.x, 8.x, 9.x Mozilla Browser 1.7.x Internet Explorer 4, 5, 6, 7 Mozilla Firefox Knight Online World Metin2 Vs. ERİŞEBİLİRLİK BOLUMU: Uzaktan Yonetim : Turkojan'ın mukemmel Uzaktan Yonetim (remote control) ozelliği sayesinde, bağlandığınız bilgisayarın ekranını gorerek, kendi mouse ve klavyeniz ile adeta ikinci bir bilgisayarı kullanıyormuş gibi istediğiniz işlemi gercekleştirebilir, dosyaları acabilir, yazı yazabilir ve diğer işlemleri gercekleştirebilirsiniz. Webcam Goruntusu : Bağlı olduğunuz bilgisayarda web kamera var ise tek bir tuşa tıklayarak kamerayı acabilir ve canlı olarak birebir takip edip bu goruntuleri kayıt edebilirsiniz. Ses Alma : Bağlandığınız bilgisayarda mikrofon mevcutsa yine tek bir tuşa tıklayarak konuşulanları ve ortamdaki sesleri duyabilir ve kayıt edebilirsiniz. CEŞİTLİ AYARLAR : Clipboard Ayarı : Clipboard Yoneticisi ile Karşı bilgisayarın kopyaladığı yazıyı okuyabilir, kopyala/yapıştır(copy/paste) ozelliğini devredışı bırakabilir veya kopyaladığı metni değiştirebilirsiniz. Explorer Ayarları : Explorer ayanları sayisendi karşı bilgisayarda istediğiniz siteyi actırabilir, başlangıc sayfasını değiştirebilir, kullanıcı tarafından ziyaret edilen son 25 web sitesinin adresini oğrenebilirsiniz. Uygulama Ayarları : Uygulama ayarlari sayesinde calışmakta olan uygulama veya pencerelere değişik komutlar verebilir,bu uygulama yada pencereleri gizleyebilir ya da kapatabilirsiniz. Uygulamalar : Bağlandığınız bilgisayarda calışan uygulamaları gorebilir istediğinizi sonlandırabilirsiniz. Servisler : Turkojan 4 gelişmiş servis yoneticisiyle karşı bilgisayarda calışan servisleri listeleyebilir, sectiğiniz servisi kaldırabilir,calıştırabilir veya kapatabilirsiniz. Registry Editor : Karşı bilgisayarin kayıt defterini(registry) goruntulemenizi, bu kayıtlarda istediğiniz değişiklikleri yapmanızı sağlar. Fare ve Cozunurluk Ayarları : Fare yoneticisi ile farenin ayarlarına mudahale edebilir,karşı bilgisyarın faresini kontrol edebilirsiniz.Fare tuşlarını değiştirebilir,fareye kuyruk takabilir,fareyi kilitleyebilir,zıplatabilir ve delirtebilirsiniz.Aynı zamanda fare cift tıklama hızına mudahale edip karşı bilgisayarda farenin kullanılabilirliğine etki edebilirsiniz. Cozunurluk Ayarları sayesinde karsı bilgisayarın desteklediği cozunurlukleri oğrenip, bu cozunurluklerden bir tanesini uzak bilgisayarda kullanabilirsiniz. REVERSE CONNECTION : Turkojan diğer uzaktan yonetim programlarından farklı olarak bağlantı sağlarken reverse connection(ters bağlantı) teknolojisini kullanmaktadır,bu teknoloji sayesinde router arkasındaki bilgisayarlara rahatlıkla bağlanabilirsiniz. KLAVYE AYARLARI BOLUMU : Online Keylogger : Online Keyloggerı aktif ederek karşı bilgisayarın klavyede yazdıklarını eş zamanlı olarak gorebilirsiniz. Offline keylogger: Offline keylogger sayesinde karşı bilgisayara bağlı olmadığınız zamanlarda klavyede yazılanları tarih ve saat bilgileriyle birlikte ogrenebilirsiniz. EXTRA BOLUMU : Online MSN Logları : Bu ozelik sayesinde bağlandığınız bilgisayardaki tum MSN Messenger yazışmalarını cift taraflı olarak okuyabilirsiniz.Bu ozelliğin kullanılabilmesi icin karşı bilgisayarda MSN Messenger'in log tutma ozelliğinin acık olması gerekmemektedir. Ofline MSN Logları : Bu ozellik sayesinde karşı bilgisayara bağlı olmadığınız anlarda da kişinin MSN Messenger yazışmalarını cift taraflğ olarak takip edebilirsiniz. İLETİŞİM BOLUMU : Server ile Chat : Bu ozellik sayesinde kullanıcınızla anlık mesajlaşabilirsiniz, kullanıcınz siz izin vermedikce chat ekranını kapatamaz ve sizinle konuşmayı reddedemez,chat ekranı sizin belirlediğiniz buyukluktedir,isterseniz ekranın tamamını kaplatarak kullanıcınızın başka bir şeyle ilgilenmesini engelleyebilirsiniz. Servera Mesaj Yolla : Bağlandığınız bilgisayara sahte hata mesajları gostertebilirsiniz ve kullanıcıınızın bu mesajlara verdiği tepkileri canlı olarak takip edebilirsiniz. DOSYA YONETİMİ BOLUMU : Dosya Yoneticisi : Turkojan 4.0 geliştirilmiş dosya yoneticisi ile kullanıcıınızın bilgisayarını sizin yonetim ve denetiminize sunmaktadır, dosya yonetici sayesinde karşı bilgisayara tek tek veya birden fazla dosya gonderebilir, yine karşı bilgisayardan tek tek veya birden fazla dosya cekebilirsiniz. Kısayol tuşları sayesinde caba sarf etmeden suruculerin iceriğini gorebilir, klasorden klasore atlayabilirsiniz, aynı zamanda herhangi bir programı gizli yada gorunur olarak calıştırabilir, kullanıcının resim ve metin dosyalarını download etmeden inceleyebilirsiniz. Yine istediğiniz dosyayı yada klasoru tek tıklama ile silebilirsiniz, gelişmiş zipleme secenekleri sayesinde klasorun tamamını ya da dosyaları tek tek zipleyip yukleme esnasında zamandan tasarruf edebilirsiniz. Dosya Arama : Bağlı olduğunuz bilgisayarda ayrıntılı ve coklu arama yapabilirsiniz. Siteden Yukleme : Karşı bilgisayarın istediğiniz dizinine, istediğiniz web sitesinden veya ftp sunucusundan, istediğiniz dosyayı yukleyebilir ve calıştırabilirsiniz. KOMUTLAR BOLUMU : ms-DOS : Bu bolumde bağlandığınız bilgisayarda gizlice ms-DOs komut sistemini kullanabilir istediğiniz komutun gizlice calışmasını sağlayabilirsiniz. Site Yasakla : Bu ozellik sayesinde cocuğunuzun, calışanlarınızın ve kontrolunuz altında bulunan diğer kişilerin girmesini istemediğiniz site adreslerini yasaklayabilirsiniz. SERVER AYARLARI BOLUMU : Daha once oluşturduğunuz serverlarla ilgili ayarlamaları buradaki bolumden yapabilirsiniz. SİSTEM BİLGSİ : Sistem Bilgisi Al : Bu ozellik sayesinde karşı bilgisayarın sistem ozellikleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Kurulu Programları : Bu bolumde ise karşı bilgisayarda kurulu bulunan tum programların listesini ayrıntılı bir şekilde oğrenebilirsiniz. EĞLENCE BOLUMU : Eğlence Menusu : Turkojan Eğlence menusu ile Karşı bilgisayarda CD-Rom acıp kapayabilir, masaustu ve başlat tuşunu gizleyebilirsiniz. Eğlence Menusunde bulunan ozellikler sayılanlardan ibaret degildir. Extra Eğlence kısmında ekranı ters cevirebilir, ekrana istediğiniz sayıda mesaj gonderebilirsiniz. YEREL ARACLAR BOLUMU : Port Test Edici : Artık Port Test Ediciyi ayrıca bilgisayarınıza indirmenize gerek kalmadı. Cliente entegre edilen port test ile portlarınızı test edebilirsiniz. Server Editor : Yeni ve geliştirilmiş server editoru ile, iki farklı server hazırlanabilmektedir. Yardım Modunda (gorulebilir) hazırladığınız server, bağlanmak istediğiniz bilgisayarda calıştırıldığında gorunur bir bicimde acılacak ve kullanıcının kapat tuşuna basmasıyla otomatik olarak kapatılabilecektir. Bu ozellik kısa sureli uzaktan yardım işlemleri icin idealdir. Gizli modda ise server tamamen gizli olarak calışmaktadır. Ayarlar : Ayarlar bolumu sayesinde bağlantı gecmişiniz kayıt edilebilmekte, ayrıca kullanıcınız online olduğunda muzik yada pop up penceresi ile uyarılma seceneğini secebilmektesiniz. Bu ozellikler sayesinde kullanıcınızın hangi saatlerde internete girdiğini rahatlıkla takip edebilirsiniz. [Alıntıdır] Emeğe Saygı.