Bu Muhabbet Ne Zaman Sona Erecek?
Knight Online0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- Knight Online
- Bu Muhabbet Ne Zaman Sona Erecek?
-
02-10-2019, 18:32:42Şu an bu yazacaklarım eminim ufak bir kesim dışında fayda etmeyecek ama yine de cok dolup taştığımdan dolayı artık ne var ne yok saydırmak istiyorum. Oyun ve TL muhabbeti. En cok sıkan muhabbet. Genelde birisi gelir konu acar, şu kadar TL yatırmak istiyorum. Şu kadar butcem var ve ne yapabilirim gibisinden... Ve anında cevap gelir. Arkadaşa vura vura oldurmeye kalkarlar. Bazen hakaret boyutuna kadar gelen bu mesajlar arkadaşa konuyu actığına pişman ettirir. Şunu herkes kafasına sokmalı ki artık bu oyunu oynayanlar cocuk değil ama bazıları cocukluğunda kalmış o kesin. O adama buraya 300 500 TL yatırmadan once bunun hesabını sence senden iyi yapmamış mıdır? O parayı kaybetme riskini dahi goze almıştır ama malumunuz genelde bu arkadaşlar oyundan oldukca uzak kalmış olduğu icin ne item alınır ne yapılır bilmediğinden bu foruma guvendiğinden -ki ciddi anlamda cekilmeyecek insan dolu bir forum- gelip buraya danışmak istiyor. Buna rağmen arkadaşa - O parayı fakir fukaraya dağıt emin ol daha cok işine yarar. - O para ile git adana servis kunefe ye en azından midene girsin '' Bİ OYUNA '' verme - O paranın uzerine biraz bişe koy git telefon al en azından bi işe yarasın... - O para ile git sut al yoğurt yap sat en azından kar edersin... Gibi... Yahu gozunuzu sevim beni Mod yapın da sadece şu adamlarla ilgileneyim... Ondan sonra bir de zaman muhabbeti var. Neymiş zamanına yazıkmış. Ya kardeşim bu adamın nasıl bir hayat tarzı olduğunu nereden biliyorsun da zamanına laf ediyorsun? Adamın oyle bir pozisyonu vardır ki o zamanı en iyi değerlendirebileceği yerin oyun olduğuna karar vermiştir. Ben kendimden ornek vereyim. Gecen sene 1 dakika bile eğlenme fırsatım olmadan ders calıştım KPSS gibi bir illet sınavın altından kalktım ve branşımda TR 50. si olarak atanmaya hak kazandım. Ve 28 Eylulde gorev başı yapıp bundan sonra hayırlısı ile oğretmen olarak hayatıma devam edicem. Bu doğrultuda şu an onumde koca bir ay var ve belki de hayatımın son defa en boş zamanlarını yaşıyorum. Gidip bir işte calışmam şu an ne kadar mantıklı? Kendimi oldurup 8-10 saat calışıp 1 milyar kazanmak gibi bir mantıksız hareket yapmama gerek var mı sizce? Ve ben buraya gelip: - Ya arkadaşlar 1 ay boyunca 15 saat filan oyunun başında olup 2 3 pc calıştırarak bu oyunda iyi şeyler yapmak istiyorum, neler onerirsiniz? Diye sizlere başvurduğumda bana o cevapları verdiğinizde ben nasıl sinirlenmeyeyim? Beni gectim kac kişiye aynı şey yapılıyor. Yazacaklarım maalesef bununla sınırlı değil ve hatta belki bi bu kadar daha var. Bu oyun ile ilgili nereden baksanız 6. sınıftan beri gozlemim var. Yani kafadan 3 yıl orta 4 lise ve 4 de universite okuduğuma gore ortalama 10-11 yıllık bir bilgim var. Soylemek istediğim şeye gelirsek, bu oyunda ciddi derecede sorunlu insanlar var. Beynini yakmış ve maalesef ki gercek hayatında bir baltaya sap olamamış insanlar bu oyunu cok ciddiye alarak hayatlarını bile bağlayacak konuma gelmişler. Bazıları bir şekilde gercek hayatını da kurtarmayı başararak aynı zamanda oyundan zevk alırken buyuk bir kesim ise ciddi şekilde belli bir zekanın altında kalmış durumdadır. Orneğin; dolandırıcılar, bunun en onemli orneğidir. Hanginiz cıkıp diyebilir ki ben bu oyundaki kadar '' ...... '' insanı başka yerde gormedim diye? O kadar klasik hale gelmiş ki oyunda birisi ile sohbet etmeye korkuyor artık millet. Adam mesela 2 saat muhabbet kurduktan sonra ya şu +9 Shard'ı ver de biraz takılayım diyip ters cevap aldığında '' Ulan bu oyun be! yazıklar olsun sana o kadar yakınlaştık bi itemi esirgedin'' diyecek kadar geri kafalı olabiliyor. En gıcık aldığım ve artık aşılması gereken LAF! - Sonucta bu bir oyun! - Bi oyun icin... - Bi oyuna bu kadar para verilir mi? - Bi oyun icin bu kadar saat uğraşılır mı? Ya, siz cidden hala bu 11 yıllık olayı oyun olarak gorebiliyor musunuz? Hala oyun adı altında bu oyunda donen şeyleri fark etmediniz mi ciddi ciddi? Şu an borsa gibi dolar euro gibi bu oyunun da bir piyasası ve ekmek kapısı olduğunu anlamadınız mı? Oyle bir pozisyon var ki gunluk gb kurlarını duzgun takip eden birisi oyundan da anlıyorsa borsa gibi bu oyunu oynayabilir ve para kazanabilir. Nasıl ki iyi bir araba alıp eğleniyor daha sonra ufak bir zararla ya da şans eseri aldığınız fiyata, daha iyi fiyata satabiliyorsanız bu oyunda da bir karakter dizip ciddi şekilde tatmin olabilir sonrasında her turlu alıcısını bulabilir eğer şanssızsanız en kotu zarar ederek satabilirsiniz. Ozetlemek gerekirse, bunun artık bir oyunun otesinde olduğunu ve bu oyunu oynayan insanların da ozel kişiler olduğunu kabul etmelisiniz. Bu oyuna bakış acısı farklı olan insan grupları var. - Ekmek kapısı olarak goren. - Zevk kapısı olarak goren. - Yalnızca nostalji olsun diye takılan. - Sigara ya da uyuşturucu bağımlısı gibi bırakamayıp surekli zarar eden. Daha soylemek istediğim cok şey var ancak sizin yorumlarınız ile şekilleneceği icin şimdilik burada bitiriyorum. __________________