Thomas Cook hisselerinin yuzde 8'ini satın alan Anex Turizm Grubu'nun Yonetim Kurulu Başkanı Neşet Kockar, amacının ne olduğunu acıkladı.

''Thomas Cook'tan hisse alarak şirketin hisselerinin kısa surede 3 kat yukselmesini sağlayan Neşet Kockar, seyahat devinin kurtarılmasında rol almak istiyor'
'
Bu sozler, Thomas Cook ile ilgili son gelişmeleri haberleştiren Bloomberg tarafından dile getirildi.

''Doğru bir strateji ile Thomas Cook başarılı olabilir''
Bloomberg'e konuşan Neşet Kockar, doğru bir strateji ve yonetimle Thomas Cook'un başarılı olabileceğini belirtiyor.

''Şirkette finansal sorunlardan cok yonetsel sorunlar var''
Cinli yatırım şirketi Fosun'un Thomas Cook'a 911 milyon dolar nakit enjekte etmesinin abartıldığını kaydeden Kockar, Fosun'un Thomas Cook'a finansor gozluğu ile bakabileceğini ifade ediyor. Kockar, ''Duşunceme gore acıklanandan daha az bir nakit enjekte edilerek sorunların ustesinden gelinebileceğini duşunuyorum. Şirkette, finansal problemlerden cok yonetimsel sorunlar goruyorum.'' ifadelerini kullandı.

''Uzun vadeli bir iş planı hazırladım''
Thomas Cook ile ilgili uzun vadeli bir iş planı hazırladığına dikkat ceken Neşe Kockar, Thomas Cook ile calışan bankalarla ve Fosun'la temas halinde olduğunu kaydetti. Kockar, ''ilham kaynağı'' olarak nitelendirdiği Thomas Cook'un tep yonetimiyle ise direkt bir goruşmesinin olmadığını sozlerine ekledi.

''Hisse almaktaki amacım ticaret yapmak değil''
''Thomas Cook hisselerini almaktaki amacım ticaret yapmak değil'' diyen Neşet Kockar, ''Herkes Thomas Cook'u arızalı bir makine gibi goruyor. Ancak ben, doğru adımlar atılması durumunda cok verimli bir makine olarak calışacağına inanıyorum.'' dedi.
Thomas Cook'a yatırım yaptıktan sonra şirketin hisselerinde yaşanan yukselişin kendisi ile aynı duşunceyi paylaşan yatırımcıların olduğunu kanıtladığını dile getiren Kockar, konuyla ilgilenen bircok şirketin kendisi ile iletişime gectiğini de sozlerine ekledi.

turizmguncel