Arkadaşlar bundan tam 8 sene once yaşadığım bir olayı anlatacağım sizlere. Bu ulkede yaşayan herkesin bu duruma kulak vermesi gerekir. Cunku adalet hepimize lazım. 8 yıl 16 yaşında cocuktum. Aileme bağlı, icine kapanık kavga bilmeyen yaşım kucuk olmasına rağmen olumlerden donmuş olgun bir cocuk. Olay şoyle; annem bir eve taşınır 2 yıl boyunca inşaat halinde evi alıp baştan aşağı tadilat yapar. Kiradan duşulucek veya satılma durumunda uzlaşılacak diye anlaşır ev sahibiyle. 2 yıl kendi evi gibi bakar. Butun sorunlar bittikten sonra ev sahibi oğlunu evlenebileceğini bu sebeple cıkmamızı ister. Daha kontrat bitmemiştir. Bu kişiler şehrin belalıları olduğu icin birşey yapamayız. Yok halimizle taşınmaya başlarız. Her turlu hırsızlık tehdit uyuşturucu ticareti aklınıza ne gelirse bunlarda. Eşyalarımız evde anahtar bizde olduğu halde bizi bir gece konuşmak icin eve cağırır. Biz o sırada başka eve cıkmış sadece para olmadığı icin eşyalarımızı taşıyamamıştık. Ev sahibide evin bir yanındaki sokakta oturmaktaydı. Kontratı aldık yarım saat onceden polise haber verip oraya gittik. Kabaca anlatıyorum detaylarda ne iğrenclikler var tahmin edemezsiniz. Ev sahibi kapının onundeydi. Bizi tehdit etmeye başladı. Babama ağıza alınmayacak kufurler etti. Her konuştuğunda Sokaktaki kalabalık artıyordu. Biz komşular zannettik. Babam ev sahibine saldıracağı sırada oluşan kalabalık onu yere duşurdu 5 kişi tekmelemeye başladı. Beni 2 kişi tuttu ve darp etmeye başladı. 1-2 dakika surdu kargaşa. Sonra komşular gelip ayırdı. Başımdan kanlar akıyordu. Sonradan anladık ki doner bıcağıyla kafamı kesmişlerdi. Komşular arabanın bagajında cok sayıda bıcak ve silah gormuşler. Ambulans geldi polis hala piyasada yoktu.

Olay aşağı yukarı boyle. Dava nedir mahkeme nedir bilmezdik. Benim anlamadığım saclamalık şu; mahkeme oldu beni bıcaklayan şahıs hepimizden davacı oldu. Duruşmaya davacı ve tanık olarak geldi. Hepimiz sanık olarak yargılandık ve 120 gun hapis 3 bin para cezası aldık. Kavgaya karıştığımız icin sadece. Bize korkudan şahitlik yapan olmadı. Herkes bıcaklandığımı gormuş ama gormemiş. (Babaannem bile) 2 yalancı şahit getirmişler guya biz onları taşlamışız. İddianamede bıcaklanma diye birşey yoktu. Ben bıcaklanıp (kafanın ustunden) ceza alıyorum o elini kolunu sallayarak askere gidiyor o yıl. Kesi 2 cm dikiş atıldı o bolge icine goctu. Hakime sorduk bize savcının ihmaline gelmiştir ondan yazmamıştır dedi.

Aradan bir yıl gecti tekrar savcıya suc duyurusunda bulunduk. Savcı şaşırdı 3 kere kafandandı bıcakladın diye sordu. Aradan 4 yıl daha gecti hala ses seda yok. Muhtemelen takipsizlik verdiler. Bu nasıl ulke? Ben ne yapmalıyım gidip intikam icin oldurmem mi lazım bunları? Biz yapsak ama 5 yıldan once cıkartmazlar. Uğradığım buyuk bir haksızlığı paylaşmak istedim ulkemin bana attığı kazık zoruma gidiyor.