Merhaba Arkadaşlar,
Bir otelde 6 yıldır yoneticiyim.
1-) İşe giriş tarihimi 3 ay gec başlatmışlar. (şahit bulamam sanırım)
2-) Ortalama her yıl gir-cık yapılmış. Gun kaybı yok aynı gun, şirketin altındaki a şirketinden b şirketine sgk gir-cık
3-)Ortalama yazları 14-16 saat mesai, kışları ise 12 saat mesaim var. (donemsel sezonlar icin şahit bulabilirim, lakin kışları 12 saat mesai ıspatlamak biraz zor-şahit yok)
4-)Hic yıllık izin kullanmadım. Araştırdığıma gore iş yeri ispatlamak zorundaymış. Lakin 1 yıl gecmeden Gir-Cık yapılması biraz karıştırıyor.
5-) 6 yıl boyunca kullandıgım haftalık izin sayısı 10 gunu gecmemiştir. (Haftalık izin kullanmadıgını işci ispatlamak zorunda) Donemsel yanımda calışanların şahitliği genel 6 yılı kapsar mı!?
6-) İşletme yuzunden zaman zaman sağlık problemleri yaşadım. Ornek, stresten dolayı cok diş sıktım. 1-2 dişim kırıldı. Bu vb. durumlar yuzunden manevi tazminat!?
7-)İşletme bu 6 yıl icerisinde arka arkaya ZAMANINDA maaş yatırma durumu belki 2 belkide 3 ay olmuştur. Maaşların duzensiz odemesinden kaynaklı.
Kredi borclarım 2 bazı bankalardaki 3'e katlanarak haciz- ve bazıları icin "hapisle tazyik mesajı" aldım.
Bunlara istinaden calıştıgım yer icin tazminat davası acabilir miyim.
8-) Orta derece yonetici oldugumu belge ve şahit ile ispatlarım. Lakin SGK'mı asgari ucretten yatırmışlar. 8 ay kadar bir donemde normal ucret uzerinden.
Eksik sgk yatırımına dair tazminat hakkım var mı.
Vb benzeri başka şeylerde var. Lakin ana hatlarıyla aktardım.
Bunlara istinaden, BU KONULARDA bilgi-tecrubeli arkadaşların yorum ve fikirlerini beklerim.
Şimdiden teşekkur ederim.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Bir otelde 6 yıldır yoneticiyim TAZMİNAT