ONCELİKLE BU YAZIMI OKUMANIZI İSTİYORUM Gunumuzde ultima dunyasında bugune kadar bir cok olaya şahit oldum ve bir kısmının da haberlerini aldım yada bizzat yaşadım. uo oynayan bir oyuncu herzaman olmasa da coğu zaman oyunun yoneticisi ile irtibata gecebildiğini bildiği andan itibaren birtakım cıvıklık diye tabir ettiğimiz davranışlara yoneliyorlar herkes yapmıyor tabiki ve istekler bitmiyor hernekadar cevap verilmesede! tabiki yadırgamıyorum bu davranışları. belki ben olsam bende yapardım. şunu soylemek istiyorum aslında ; turkiyede ultima online oyuncuları artık bugunlerde oyunun tamamen oyuncuya , kendilerine hitab etmesini ve onların istediği gibi olmasını istiyorlar ve bu coğu zaman oluyor da zaten ama herkes acık ve net bir şekilde gercekten ne istediğini belirtemiyor. tamam herkes kral olmak ister ama kralın askeri olarak da yaşamak lazım dır bir yere kadar. yani oyunu onlara gore yapmaktansa oyuncuların oyuna gore oynamaları daha mantıklı geliyor bana gore.ama herşeye rağmen yufka yurekliliğim yuzunden cok ama cok merak ettiğim bir şey var yıllardan beri ; ULTIMACILAR NE İSTİYOR?
ULTIMACILAR NE İSTİYOR? Bu soruyu sorarken gercektende merak icinde sormuştum hem kendime hem de sizlere. O yuzden konunun devamında bu konudaki kendi fikirlerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Bu gune kadar yaşadığım , gorduğum birkac olaydan kısaca bahsetmek istiyorum. Bir Ultima Online Serverinde olması ve olmaması gereken ozellikler değişikliklerden dolayı gunumuzde oyuncular parcalanmış durumdadır ; bunu gormemek mumkun değil. Ornek vermek gerekirse: skill kazanım hızının normalde bırakılması bir kısım oyuncuların buyuk tepkisine yol acıyor. ( normal hızı cok yavaştır). Bu yuzden oyuna başlamamakta inat edip skill kazanım hızının daha yuksek olan bir server bulduklarında hic duşunmeden başlıyorlar. Tabi yazık oluyor hem bazı cafcaflı ozellklere kanıp gunlerce karakter kasanlara hemde kendilerini tatmin etmek icin bir aylık server acanların verdiği emeklere. Hangi serverler ayakta hangileri bitmiş bunu araştırdım ve gordumki cok buyuk vaadlerle yola uo oyuncularını ikna ederek cıkanların şu anda serverlarının ya hepsi kapalı yada acık olan server ler de ise birden fazla admin , seer , game master vs olduğu icin ya edit yada fikir uyuşmazlığından oyuncu kayıpları mevcut ( yani guven kalmamış). Ve bir cok serverin siteleri halen daha acık ama server yok ve kurucuları her kim ise bu işten coktan vazgecmiş gibi gorunuyorlar. Acı verici bir tablo� gercekten yazık. Butun bunlar yarım kalan projelerdir. Bir de server acıp kapatan sonra başka server acan sonra isim değiştirip yine acan ları da gordum. Oyuncu bulabilmek icin her zaman yeni isimlerle oyuncuların karşısına cıkanlar kendi arkadaşlarına tanıdıklarına vs vs edit yaptıkları ortaya cıkınca serveri kapatıp başka bir isimle acmayı cozum yolu olarak benimsediler. Peki başarılı oldularmı? Tabi ki oldular. Cunku bu oyunu oynayan oyuncuların yarısından fazlası 18 yaş altı olduğu icin boyle tuzaklara duşmeleri buyuk bir olasılıktır. Bu konuya daha sonra devam edicem� ULTIMACILAR NEREDELER? Eski olanlar bilirler uogateway da server arama olayını ve ondan sonra acılan connectuo.com da buna yakın ozellikler sayesinde server arayışlarını. Ama artık bunlar da kaldırıldı ve bundan dolayı oyuncuların nerede olduklarını bilmek zorlaştı. Şoyle bir suru duşuncemiz de var aslında ; �neresi kalabalıksa oraya giderim ben� diye. Yani bir server ne kadar sağlam ve kalıcı olursa olsun bir oyuncu oyuna girdiğinde 5 yada 10 oyuncu gorunce cıkıyor ve daha kalabalık bir server arayışına yoneliyor. Zaten bizler millet olarak da birleşmeyi bir turlu becerememişizdir. Ama kandırılma konusunda da ustumuze de yoktur. O yuzden bir server da 10 diğerinde 400 oyuncu oluyor denge hicbir zaman duzgun gitmiyor. Birisinin cıkıp herkesi toparlaması gerekiyor diyemeyeceğim cunku artık oyuncuların kendi başlarına karar vermeleri gerekiyor fikrindeyim. Ve yukarıda bahsettiğim konu sadece oyuncu sayısı ile de alakalı değildir ; mesela oyunda bir kişiye duşen bir artifact i goren yeni başlamış bir oyuncu bu server da kasılmaz diyerek başka bir server a kolayca gidebiliyor ama halbuki o artifact ona duşmuş olsa idi o server dan daha mukemmeli olmayacaktı , oyuncular kendilerini birbirlerinin yerlerine koyup duşunemiyorlar ; biraz bencillik ve kıskanclık gibi algılanıyor bu olaylar benim tarafımdan. Ve bu oyuncuların serverleri bırakıp gitmeleri serveri kuran kişiyi de olumsuz etkiliyor ve serverin kapanmasına kadar kolaylıkla gidebiliyor ki bunun orneklerini yukarıda da vermiştim. Yazımdan dolayı bazılarınızı kırmış olabilirim ama icimdekiler bunlar ve paylaşmak istedim umarım beni anlamışsınızdır. İYİ OYUNLAR�
PergamoN-PagaN
"İnsanlar Bizi SıraDışı Saydı Cunki Biz Sevişirken Kan İstiyorduk.Mukemmel Değil Pisliklerdik.! Şimdi Bir Araya Geldik..! Diğerleriyle Aynı Dunyada Yaşamıyoruz..! Bedenimizdeki Zehir Hergun Daha da İlerliyor..!! Cehennem Dediklerine Biz Her Gece Giriyoruz..!! Bak Bugun Yine Olmedik..!
Oyundaki bazı değişiklikler aşağıda belirtildiği gibidir. bodcu sistemi ve iki aşamalı pinkod uygulaması mevcuttur. Whitewyrm = Bir Beyaz Ejder Str( 800, 850 ) Dex( 101, 180 ) Int( 450, 500 ) Hits( 800, 900 ) Demonknight : Str( 500 ) Dex( 100 ) Int( 1000 ) Hits( 30000 ) Mana( 10000 ) Barracoon (verminhorde) Str( 305, 425 ) Dex( 200, 300 ) Int( 505, 750 ) Hits( 10000 ) Stam( 500, 700 ) Lord Oaks (forestlord) Str( 403, 850 ) Dex( 101, 150 ) Int( 503, 800 ) Hits( 10000 ) Stam( 202, 400 ) Neira (unholyterror) Str( 305, 425 ) Dex( 72, 150 ) Int( 505, 750 ) Hits( 10000 ) Stam( 102, 300 ) Rikktor (coldblood) Str( 701, 900 ) Dex( 201, 350 ) Int( 51, 100 ) Hits( 10000 ) Stam( 203, 650 ) Mephitis (arachnid) Str( 505, 1000 ) Dex( 102, 300 ) Int( 402, 600 ) Hits( 10000 ) Stam( 105, 600 ) Semidar (abyss) Str( 502, 600 ) Dex( 102, 200 ) Int( 601, 750 ) Hits( 10000 ) Stam( 103, 250 ) Championların ve binek spawn mekanları değiştirilmiştir ve yerleri icin bilgi fotoğraflarda mevcuttur. ve her binek spawnının ikincisi mevcuttur fakat ikinci spawnların mekanları daha kolay olmasına rağmen spawn sureleri ikinci spawn yerlerinde 7 gundur. nightmare 48 saatte bir 2.spawn fire steed 48 saatte bir (106 tame skill) 2.spawn unicorn 48 saatte bir 2.spawn ki-rin 48 saatte bir 2.spawn silver steed 48 saatte bir ( 103.1 tame skill ) silver steed sadece 1 hp lidir. ve sadece bir yerde spawnı mevcuttur. ve bu bineklerin spawn mekanları oldukca zorlaştırılmıştır. max follower hakkı 6 dır. Paragon npc ler artık yaklaşık 100/60 daha fazla hp li olacaklardır ve buna oranla daha guclu durler. ph yani skill kazanım oranı ise yuksek tutulmuştur. her 100 yaratıkdan biri paragon olacaktır ve her paragondan arti duşme şansı 100/1 dir ve bu şans luck ile aşırı derecede ilintilidir... df de ise rarity 11 artifact lerinden duşurme şansınız 1000 luck ve uzeri icin 1000/2 , 1000 luck altı icin 1000/1 dir. faction sistemi kapalı durumdadır. hayvanların bonded olma sureleri 24 saattir cift aşamalı pincode sistemi ve bodcu sistemi mevcuttur. bodcu sistemi aktiv değildir. guild deed 1 m dir. sac sakal boyama 1 er m dir. animal tranierler de at satışı yoktur at lar spawnlarından tamelenecektir. gerekli yerlerde at , ostard vs spawnları fazlasıyla mevcuttur. scriptleri runuo.com dan aldım ve bilinen butun bugları duzelttik, kendime ozgu eklemeler ve değiştirmeler yaptım. ayrıca yeni script yazmadım. 88.255.117.102 port 22 PergamoN UO 27 şubat 2009 dan beri kesintisiz hizmetine devam etmektedir...