Cin'in ev sahipliğinde duzenlenen FIBA 2019 Dunya Kupası’nda ABD, Cekya ve Japonya ile E Grubu’nda yer alan A Erkek Milli Takımımız, ABD ile oynadığı ikinci grup macını 93-92 kaybetti. Macın ardından acıklamalarda bulunan Başantrenor Ufuk Sarıca, iyi mucadelelerine rağmen yenildiklerini soyledi.
Sarıca, karşılaşma sonrası basın mensuplarına yaptığı acıklamada bu şekilde macı kaybetmenin uzuntusunu yaşadıklarını belirterek, şunları soyledi:
"Kazanma şansına sahiptik. Son 4 faulu değerlendiremedik, şansızlık. Cok iyi mucadele ettik. Sahada uygulamada iyiydik, dişe diş oynadık. Gelişime acık bir suru oyuncumuz var. Sanırım uc oyuncu haric daha once Dunya Kupası’nda oynamamış arkadaşlar. Daha iyisini yapacağız. Mental olarak yukarıda kalmak gerekiyor. İki gun sonrasına bakacağız."
Takım olarak az sayıda mac oynamanın sıkıntısını yaşadıklarını kaydeden Sarıca, "En onemli şey karar vermek. Karar verdiğinizde gerisini getireceğiz. İki gundur mukemmel oynuyoruz. Perşembe gunu de mukemmel oynayıp kazanmalıyız. O bizim icin final macı. Şu an duygusal olarak aşağıdayım. Yoğun adrenalin var. En başta ben ayağa kalkacağım. Sonrasında onları ayağa kaldıracağız. Tarihi bir galibiyeti kacırdık." değerlendirmesinde bulundu.
Ufuk Sarıca, basın toplantısında ise "Bir mac daha oynayacağız. Bizim icin onemli final, buna odaklanmalıyız." ifadelerini kullandı.
Milli oyuncuların goruşleri
Milli basketbolcu Furkan Korkmaz, sahada buyuk mucadele verdiklerini vurgulayarak, "Sahada konuştuğumuz her şeyi yaptık. Birbirimiz icin oynadık ve savaştık. Biz zaten boyle bir takımız. Boyle oynamaya devam edersek yolumuz acık. Sonucta ABD cok iyi takım ve cok iyi antrenorleri var. Bizi destekleyen butun taraftarlara teşekkur ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
ABD karşısında etkili olan Melih Mahmutoğlu ise buyuk uzuntu yaşadıklarını anlatarak, "Elimizdeki macı verdik. İnanarak oynadık. Takımımla gurur duyuyorum. Ufak tefek hatalar sonucu belirliyor. Fauller kactı. Olmadı, yapacak bir şey yok. 20 sayı farkla kaybetsek bu kadar uzulmezdim. Hicbir şey bitmiş değil. Bu macı unutup en iyi şekilde hazırlanarak inşallah ikinci sırada cıkarız." diye konuştu.
Ufuk Sarıca: Tarihi bir galibiyeti kacırdık
Beşiktaş0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Ufuk Sarıca: Tarihi bir galibiyeti kacırdık