1. Adım: Gerekli Programlar CentOS Sunucumuza plugin yuklemek, server klasorune erişmek, dosyaları duzenlemek icin Filezilla adındaki programı kullanacağız. Kurulumu basittir. Surekli Next diyerek gecebilirsiniz 2. Adım: SFTP Girişi Yapmak Server klasorune girmemiz icin oncelikle giriş yapmamız gerekmekte Filezillayı iki kez tıklayarak acalım. Sol ustteki menuden Dosya --> Site Yoneticisi 'ne tıklayalım. Daha Sonra "Yeni Site" Butonuna tıklayalım ve Alanları aşağıda belirtildiği gibi dolduralım. Eğer başarıyla giriş yaptıysanız pencere şu şekilde olacaktır: Surukle/Bırak yaparak plugin klasorunun icine dosyalarınızı atabilirsiniz 3. Adım: Oyunu veya Sunucuyu yeniden başlatmak Plugin yukledikten sonra plugini aktif etmenin 3 yolu vardır: Sunucuyu Yeniden Başlatmak, Oyunu Yeniden Başlatmak, Reload Cekmek. Ben bu uc yoluda size anlatacağım tavsiye ettiğim yol oyunu yeniden başlatmaktır 1. Yol: Sunucuyu Yeniden Başlatmak Putty'den login olduktan sonra Kod:
reboot
yazıp enter tuşuna basın. Putty bir hata verecektir tamam diyin ve puttyyi kapatın. Yaklaşık 5 dakika sonra putty'den tekrar login olup oyunu başlatma kodunu yazıp enterlayın 2. Yol: Oyunu Yeniden Başlatmak Oyunu başlatıp Putty'den cıktığınızda bukkit konsoluna erişmeyi gostereceğim sizlere Şimdi Putty'den login oldunuz oyun acık ancak Bukkit konsolu yok. Kod:
screen-r
yazıp enter tuşuna bastığınızda karşınıza bukkit konsolu gelecektir Burda plugini aktif etmek icin iki secenek var Birincisi Stop komutu ile, İkincisi Reload komutu ile Ben stop komutunu daha sağlıklı buluyorum A-) Stop komutuyla aktif etmek Bukkit konsolundayken Kod:
stop
yazın ve enter tuşuna basın. Yazılar akacaktır ve en sonunda putty konsoluna geleceğiz şimdi tek yapmanız gereken başlatma komutuyla oyunu yeniden başlatmak (bkz: screen sh baslat.sh). B-) Reload komutuyla aktif etmek Bu komut daha hızlıdır Bukkit konsolundayken Kod:
reload
yazıp enter tuşuna basmanız yeterlidir Done! yazısını gorduğunuzde oyun yeniden acılmıştır 3. Yol: Reload Cekmek Reload cekmenin iki yolu vardır Birincisi Oyun icinden Reload Cekmek, İkincisi Konsoldan Reload Cekmek Ben size ikisinide gostereceğim A-) Oyun icinden Reload Cekmek Minecraft'ı Actıktan sonra kendi sunucunuzun IP adresini yazarak oyuna girin. Burda dikkat etmeniz gereken şey, Oyuna Girdiğiniz Karakterin OP yani operator olmasıdır. Eğer OP değilse reload cekemez. == OP yapmak: Bukkit konsoluna Kod:
opoyuncuismi
yazıp enter tuşuna basmanız yeterlidir. Yada ops.txt dosyasına oyuncunun adını eklemeniz. B-) Konsoldan Reload Cekmek Bukkit konsoluna Kod:
reload
yazıp enter tuşuna basmanız yeterlidir __________________
CentOS Bukkit Plugin Yuklemek
Minecraft0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Online Oyunlar Forumu
- Minecraft
- CentOS Bukkit Plugin Yuklemek