Felsefe / Psikoloji / Sosyoloji YOnetİm Felsefesİ
Üniversite Ders Notları0 Mesaj
●54 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Felsefe / Psikoloji / Sosyoloji YOnetİm Felsefesİ
-
07-09-2019, 16:33:44Kayıtlı Üye
"YENİ" YONETİM FELSEFESİ VE ORGANİZASYON KULTURU ESKİ VE YENİ YONETİM YAPISI (*) POST-ENDUSTRİYEL ORGANİZASYONLARDA BULUNMASI GEREKEN OZELLİKLER [LEWIN/STEPHANS İLKELERİ] (*) • Global yapı ve sistem • Fleksibilite ve uyum. • Surekli gelişme. • Desantralizasyon. • Enformasyon sistemlerinin kullanımı. • Planlama ve sureclerin analizi. • Calışanlara yetki devretme ve selahiyet verme • Surekli işi oğrenme • Eğitim • Lider ve yoneticilerin calışanlara guven duyması. • Lider ve yoneticilerin calışanlarla iletişimi. • Hoşgoru. ORGANİZASYONLARDA MUŞTERİ-ODAKLI YAPININ AŞAMALARI (*) ORGANİZASYONLARDA MUŞTERİ İHTİYACLARINA CEVAP VEREBİLMEDE BAŞARI İCİN PETERSIN DOKUZ İLKESİ (*) 1. Organizasyonda muşteriye olan eski davranış ve kuralların, tamamen değiştirilmesi amaclanmalı. 2. Reorganizasyon yapılarak, organizasyondaki hiyerarşik yapıya son verilmeli ve tum calışanların muşterinin ihtiyaclarına cevap vermesi sağlanmalı. 3. Urun ve hizmet kalitesinde gelişmenin sağlanması amaclanmalı. 4. Elektronik bilgi iletişiminden yararlanılarak muşteriye daha suratle hizmet sağlanmalı. 5. Muşteri ile yakın ilişkilerde olan departmanlarda calışanların eğitimi sağlanmalı. 6. Uretim-dağıtım-pazarlama-satış vb. tum sureclerde butunluk ve iletişim sağlanarak muşteriye daha iyi hizmet sunulmalı. 7. Muşteri ihtiyaclarının yerinde ve zamanında karşılanması amaclanmalı. 8. Bilgisayar paket programlarının geliştirilmesi ile hizmetlerin daha iyi ve etkin bir şekilde karşılanması sağlanmalı. 9. Toplam Muşteriye Cevap Verme (Total Consumer Responsiveness) felsefesi organizasyonda ana ilkelerden biri olmalı. "YENİ" YONETİM FELSEFESİ VE ORGANİZASYON KULTURU ESKİ VE YENİ YONETİM YAPISI (*) POST-ENDUSTRİYEL ORGANİZASYONLARDA BULUNMASI GEREKEN OZELLİKLER [LEWIN/STEPHANS İLKELERİ] (*) • Global yapı ve sistem • Fleksibilite ve uyum. • Surekli gelişme. • Desantralizasyon.