Oncelikle Merhabalar . Size minecraft adlı oyunu takdim etmek istiyorum . Oyun hakkında vikipedi den bi miktar bilgi veriyorum .. MİNECRAFT VİKİPEDİ Minecraft, desenli kuplerle inşaat yapmanızı sağlayan basit 3-boyutlu bir oyundur. Program Markus "Notch" Persson tarafından yazılmıştır ve geliştirilmektedir. Java programlama dilinde yazılmıştır. Oyun tarzı, Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon, Dungeon Keeper ve Infiniminer oyunlarından ilham alınarak geliştirilmiştir. Minecraft, 16 Mayıs 2009'da halka acık surumden once toplam 1 haftada yazılmıştır ve bu halka acık surum TIGSource forumlarında yayınlanmıştır. Ve populerliğini, dikkate değer olcude bu forumdan kazanmıştır. Oyun ilk surumden beri guncellenmeye devam etmektedir. Oyunun oynanışı Minecraft'ın iki tane oyun bicimi vardır. Bunlardan biri 18.11.2011 tarihinde cıkan tam surum (Minecraft 1.0.0) ve internet uzerinden oynanabilen Classic mode'dur. Her ikisinin de tek ve coklu oyunculu oynanma seceneği vardır. 1. Classic, size oyunun sadece inşa icin gerekli olan bloklarından sınırsız sayıda sunar. 2. Tam Surum ise; -Dayanış (survival) modunda iken yaratıklarla savaşabilir, bircok ceşit el yapımı eşya yapabilir, yaptığınız silahları veya aletleri buyuleyebilirsiniz. Tam Surumde bloklar sınırlı sayılabilir, ancak dunya sonsuz olduğu icin hicbir blok sınırlı sayıda değildir. -Yaratış (creative) modu ise oyunda karşılaşabileceğiniz her tur malzemeyi kullanarak Classic gibi can, aclık, ve xp cubuğu olmadan kendi tasarımlarınızı oluşturabilmenizi sağlar. Creative modunda ucabilir ve her tur bloğu anında kırabilirsiniz(bedrock dahil). Oyunun gelişimi Minecraft'ın geliştiricisi, Markus Persson, programlamaya yedi yaşında başlamış. Babası Markus'a Commodore 128 ev bilgisayarı almış ve Markus, "type-in" programlarına odaklanmış bir bilgisayar dergisine abone olmuştur. Yaptığı deneyler sonucu sekiz yaşında ilk programını yazmıştır. Profesyonel olarak da, Wurm Online gibi oyunlarda ve King.com'da oyun programcısı olarak calışmıştır. Minecraft 10 Mayıs 2009 tarihinde geliştirilmeye başlanmıştır. Markus Persson, King.com'daki işinden cıktıktan sonra bağımsız(bir yerde calışma zorunluluğu olmadan) program yazma ve geliştirmeye odaklanmıştır. Markus Persson, Minecraft'ı yazmak icin Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon ve Dungeon Keeper gibi oyunlardan ilham almıştır. Oyunun temellerinin ne olması gerektiğini duşunen Markus, Infiniminer adlı bir oyunu keşfetmiştir ve TIGSource.com forumlarındaki kullanıcılarla oynamıştır. O zamanda Markus, izometrik 3-boyutlu inşa oyun fikirlerini kafasında canlandırırken, bu duşuncelerini test etmek icin prototipler yazmıştır. Infiniminer adlı oyun, Minecraft'ın oynayış bicimini ağır şekilde etkilemiştir, 1. tekil kişi gozuyle oynanan bakış acısı ve blok şekilli gorselleri dahil. Oyuna karşı tepkiler Minecraft onemli oyun eleştirmenleri ve sitelerinden olumlu cevaplar almıştır ve yuksek oranda satış gercekleştirmiştir. Minecraft, Ekim 2010 itibariyle 9,300,000 kullanıcıyı gecmiş ve 2,500,000 ustunde satış gercekleştirmiştir. Eylul 2010'da Minecraft, "bedavaya oyna" hafta sonu etkinliğini bitirdikten sonra 24 saat icinde 25,000 satış yapmıştır.[1] Neredeyse Minecraft cıkalı 1 gun olmuştur, ve oyuna 20 Kasım 2011 itibariyle, 16,600,000'dan fazla kişi kaydolmuş, 4,111,500'dan fazla kullanıcı da oyunu satın almıştır İndirme Linki : http://hotfile.com/dl/135461113/e93c...ft100.rar.html NOT : Evet gelelim oyunu nasıl oynayacağımıza oyunumuzu kurduktan sonra zaten masaustune ikonu gelecektir ikona tıklayıp acıyoruz . daha sonra oyunun ekranı gelecektir username kısmına nickimizi yazıyoruz ornek : fizzy ben bole yaptım o size kalmış enter game diyoruz daha sonra single player e tıklıyoruz create new world diyoruz . evet world name kısmına dunyamızın adını yazıyoruz ben MyWorld yaptım evet onemli nokta game mode kısmı burdan oyun modunu seciyoruz . Survival : Hayatta kalma Hardcore var onu daha bilmiyorum siz bakarsınız creative : yaratıcı dmeek yani burda sınırsız mataryeller ve ucma ozelliği var bunu tavsiye ederim BUNLARIDA BEN YAPTIM NASIL AMA [IMG]http://img59.**************/img59/4641/minecraft4v.png[/IMG] [IMG]http://img210.**************/img210/2629/minecraft3h.png[/IMG] [IMG]http://img847.**************/img847/3266/minecraft2r.png[/IMG] İYİ OYUNLAR SİZİN İCİN ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTIM KONUNUN SABİTLENMESİNİ İSTERİM . İNANIN İLERDE COK DAHA GUZEL OYUNLARDAN BAHSEDECEĞİM BENDEN MEMNUN KALMANIZ BENİM İCİN EN İYİ MUTLULUK .. __________________