Beşiktaş Kulubu Başkanı Fikret Orman, Bolu Gerede'de bulunan Beşiktaş JK Bolu Gerede Kamp Tesisleri'nin acılışının ardından gundeme dair acıklamalarda bulundu.
Beşiktaş'ın bu sezon şampiyonluğun en buyuk adayı olduğunu vurgulayan Orman, "Hep beraber Avusturya'daydık. 8 senedir oynamış olduğumuz bir duzeni değiştiriyoruz. Abdullah hoca ile beraber yeni bir sisteme geciyoruz. O zaman da ifade etmiştim zor olacak diye. Ustune koyarak geliyoruz. Işık veren bir takım olmanın onemli olduğunu duşunuyorum. Beşiktaş şampiyonluğun en buyuk adayıdır. Taraftar, takımın arkasında olsunlar. Biz Beşiktaş taraftarıyız, Beşiktaş'ın mutluluğu icin uğraşan bir grubuz. Sezonu şampiyonlukla bitireceğimize inanıyorum" dedi.
Vincent Aboubakar'ı transfer etmek istediklerini ama oyuncudan bir ozveri goremediklerini acıklayan Orman, "Aboubakar'ı Beşiktaş taraftarı cok sevdi ve bir bağ oluştu. Biz de transferini duşunmedik değil. Dizlerinde bir sakatlık sorunu vardı. MR sonuclarını istedik, gondermediler. Portodan 2.9 milyon Euro alıyormuş, Porto Kulubu '900 bin Euro'yu biz oderiz' dedi. Aboubakar gelmek icin '500 bin Euro daha fazla alırım' dedi. Taraftarımızın duygusal bağı var ama oyuncudan da aynı şeyi bekliyorduk. Bu zihniyetle Beşiktaş'a gelmesini doğru bulmadık. Niyetimiz vardı ama oluşan şartlar, ve benim gozumde oyuncunun Beşiktaş'a bakışı transferi mumkun kılmadı" ifadelerini kullandı.
"TRANSFER DONEMİNDE İYİ İŞ CIKARDIK"
Transfer surecinde mali kriterlere uygun hareket ederek iyi bir iş cıkardıklarını dile getiren Başkan Orman, "Sezon başında soylediklerimizi uyguladık. Sezon başında şoyle demiştik; federasyonun almış olduğu lisans talimatnamesi mali disiplini gerektiriyor. Başka kulupler ne yapıyor onların problemi ben kendi kulubume bakarım. Tek tenkit edilebileceğimiz, finansal yapı. Biz o zaman da acıkladık. 'Takımın yaş ortalamasını indireceğiz, hedefi olmayan oyuncularla ayrılacağız' dedik. Yaş ortalamamızı 4 yaş duşurduk. Maliyeti 20-25 milyon Euro aşağıya cektik, hedefi olan oyuncuları aldık. İyi bir transfer donemi gecirdik. Başarılı olduğumuzu duşunuyorum. Transferlere baktığımızda genc arkadaşlarımızın arzuları yuksek oluyor. Bir stoper aldık, hocamız sol ayaklı bir stoper istiyordu. Sağ ve sol bekte alternatif oyunculara ihtiyac vardı. Başarılı hamleler yaptık. Medel ayrılınca 6 numara ve 8 numara oynayabilecek bir oyuncuya ihtiyac vardı ve bu doğrultuda Elneny'i kadromuza kattık. Kanatlara N'koudou ve Boyd'u aldık. Kamuoyunda son yaptığımız transfer santrafor değil deniliyor. Kariyerine baktığımızda tek forvet olarak oynamış hep. Ana santrforumuz Burak, bu gun itibarıyla koşulara başlıyor. O donunce geride kalacak bir oyuncu yerine hem kanatta oynayabilecek hem de santrfor olarak kullanabileceğimiz bir oyuncuyu kadromuza kattık. Hayırlı olsun demek gerekiyor" acıklamasında bulundu.
"QUARESMA AYRILMAYI KENDİSİ İSTEDİ"
Takımdan ayrılan Ricardo Quaresma'nın ayrılmayı kendisi istediğini acıklayan Orman, "Her yapmış olduğum konuşmayı bire bir yapmam. Quaresma ile ben bire bir goruşme yapmadım. Devre arası Serdal Adalı'nın evine gitmiş. İstanbul'da karısının mutlu olmadığını ve ayrılmak istediğini ifade etmiş. Arabistan'dan bir teklif vardı, yardımcı oluruz dedik. O teklif sonuca ulaşmayınca kalma kararı aldı. Uc defa ihtarname yolladı ve hepsinde parasını odedik. Beşiktaş'da şampiyonluk yaşayıp, Beşiktaş'ı toparlama sorumluluğu almasını istedik ama o cabayı goremedik. 3 Temmuz gunu kamp başlamadan once yine Serdar Adalı uzerinden kendisini duşunmediğimizi ilettik. Kampa alınmak istediğini ve bu şekilde daha kolay bir kulup bulacağını iletti, kabul ettik. Hocamıza da soyledim, maclarda oynatın ve daha kolay takım bulsun, diye. Ama zaman gecince bir onda ayrılma niyeti goremedik. İhtarname gibi hareketler bizi bu duşunceye soktu. Profesyonellik tek taraflı bir şey değil aynı şekilde duygusal iletişimde oyle. Madem her şey profesyonelce ilerliyor biz de oyle goturmeye calışıyoruz. Ricardo kariyerinde en fazla Beşiktaş'ta oynadı daha duzgun bir acıklama ile ayrılmasını isterdim. Beni hedef aldı bende kamuyu bilgilendirme ihtiyacı hissettim" diye konuştu.
"QUARESMA'YI KAMP KADROSUNA ALMAMIZ HATA DEĞİLDİ"
Ricardo Quaresma'yı kamp kadrosuna almanın hata olmadığını soyleyen Fikret Orman, "Dunyaya da baktığınız zaman bir cok kulup artık oyuncuları dışarıya satmak istediğinde oynatıyor. Bu şekilde kuluplerin gormesi sağlanıyor. Biz N'koudou'yu Tottenham'dan aldığımızda o hafta kadrodaydı. Onların da vermek istediği bir oyuncuydu. Beşiktaş ailesinde gorduğumuz kişilerdi bunlar biz bu hususta hata yapmadık" ifadelerini kullandı.
"EĞER DURUM DUZELTİLMEZSE ARTIK BİZ DE KONUŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ"
Kulup olarak şikayetlerini kamuoyu uzerinden yapmamaya dikkat ettiklerini vurgulayan Orman, "Şimdi ben mevcut federasyon gelmeden evvel kendilerini ikaz ettim. Geldikten sonra da ifade ettim. Hatta federasyon başkanını aradım. 'Kamu uzerinden demeclerle hakemleri baskı altına almanın onune gecilmezse herkes konuşacak' dedim. Biz bu duruma spor adamı olarak sahip cıkmaya calışıyoruz. 'Siz bunları uygulamazsanız biz de konuşmaya başlayacağız' dedim. Bunu dun de onlara ifade ettim. Bu işi ya onlar cozecek ya da kotunun prim verildiği bir yere gidilecek. Biz konuşmayınca, 'Yonetim bunları konuşmuyor algısı oluşuyor'. Biz her konuşmayı kamuoyu onunde yapmıyoruz. Her mevzuyu kamuoyuna anlatacak değiliz. Yoneticilerin konuşmasıyla hakemler bu şekilde yonlendirmeye gidilirse futbolumuzun değeri geriye gidecek. Hakemler hata yapıyorlar ama hep beraber bu ligi daha guzel hale getirmeliyiz. Buna hizmet edecek kulup sadece Beşiktaş değildir. Sistem eğer konuşarak ilerleyecekse biz de artık konuşacağız" şeklinde konuştu.
DHA