Samsung, 90'lı yıllarda, Kore dışında hızlı bir buyume gostermiştir. Diğer Asya şirketlerinin aksine, 1997'deki Asya Ekonomik Krizi'ni neredeyse hasarsız atlatmıştır. Sadece Samsung Motor Co.'nun, Renault'a satışını gercekleştirerek otomotiv işinden cıkması gerekmiştir. Bu donemde Elektronik ve bileşenlerine yatırım yapılmış, Samsung Elektronik; grubu icerisinde bulunan en etkin şirket haline donuşturulmuştur. Grubun inşaat şirketi de, bu donemde, Kuala Lumpur'daki Petronas Kuleleri ve Dubai'deki Burj El-Arap Oteli inşaatları ile dikkatleri uzerine cekmiştir.
Samsung Elektronik 2004-2005 yıllarında rekor buyume ve kÂr elde edip, dunyanın en değerli markaları sıralamasında 20. sırada yer almaktadır.
Amerika ve avrupada bircok urunu tasarım teknoloji ve patent odulleri almıştır ve almaktadır. Elektronik Televizyon Telefon Bilgisayar Otomotiv Tıp Uzay araştırmaları gibi bircok alanda faaliyet gostermektedir. Guney korede uydu uretimini neredeyse tek başına samsung yapmaktadır. Japon şirketleri ilede japonya icin uydu yapımında ortak olmuşlardır. Elektronik sektorunde Diğital kamera, Dvd, Blu-Ray, Vcd okuyucu Uydu alıcısı Dvd-Cd uretimi Beyaz eşya (Buzdolabı,Camaşır,Bulaşık makinası) Bina yonetim sistemleri gibi cok ceşitli alanlarda uretim yapmaktadır. Televizyon sektorundede uzun bir gecmişe sahip olan Samsung 1960'lı yıllardan beri televizyon uretimi yapmaktadır. Lcd uretiminde pazar payının oldukca onemli bir bolumunu oluşturur. Bircok marka panel olarak samsung panelleri televizyonlarında kullanmaktadır.Ayrıca samsung 3D led tv nin geliştirilmesinde cok onemli bir rol oynamış ve 3D tv'yi ureten ilk şirket olmuştur.
Telekomunikasyon sektorundede cep telefonları ile rekabete giren samsung telefon uretimi ve satışında ilk3 sıradadır. Kısa surede telekomunikasyon sektorunde bu cıkşı yapmasının sebebi Ar-Ge yatırımının fazla olması uretimini ve modellerini kullanıcının isteğine gore duzenlemesi ve uygun fiyata yuksek teknolojili cihazlar uretmesidir. Ayrıca guney kore gibi bir ulkede uretim yapması ve telekominikasyon yeniliklerinin ilk ugulandığı ulkelerden birinde bulunması (3G, mobil tv'yi uygulayan ilk ulkelerden biri guney korede 4G denemeleri yapılmaktadır) diğer telefon markalarının birkac ay sonra cıkaracağı modelleri ve ozellikteki telefonları cıkarmasında yardımcı olmaktadır. Son olarak samsung 2010 yılında cıkardığı Samsung Wave cep telefonunda kendi urettiği işletim sistemi olan "Bada"yı kullanmış ve mobil telefon sektorunde yazılım işinede girerek alanlarını dahada cok genişletmektedir. Tahminlere gore 2015 yılında satışların boyle gitmesi durumda Nokia'yı gecerek Pazarın lideri olması beklenmektedir.

Wikipedia