Dorak Holding Yonetim Kurulu Başkanı Ahmet Korukcu, Cin'den Turkiye tatil satışı yapan acentelerin koltuk sıkıntısı cektiğini belirtti.

TurizmGuncel

Dorak Holding Yonetim Kurulu Başkanı Ahmet Korukcu, Cinli turistlerin Turkiye'ye buyuk ilgi duyduğunu ancak Turkiye satışı yapan acentelerin ucak bulmakta zorlandığını soyledi. Sabah'tan Betul Alakent'e konuşan Korukcu, ''THY ucağı doldurma endişesi taşıdığı icin Avrupa aktarmalı satışlar yapıyor. Bu da acentelerin koltuk bulmasını zorlaştırıyor. THY ile goruştuk. Turkiye kontenjanını artırmasını talep ettik. Bu yonde calışmalara başladılar" dedi.

''2020'DE 1 MİLYONA CIAKBİLİR''

Ucak sorununun cozulmesi durumunda Cin'den 2018'de 300-500 bin turist geleceğini iddia eden Korukcu, THY'nin slot sayısını arttırmasıyla birlikte bu sayının 2020'de 1 milyona cıkacağını soyledi.

''2018'DE CİNLİ TURİST SAYISININ İKİ KATINA CIKARACAĞIZ''

Konuyla ilgili olarak değerlendirme yapan Kultur ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Mudur Yardımcısı Ahmet Temurci ise, Cin ve Turkiye liderleri arasında yapılan goruşmelerin sonuc vermeye başladığını kaydetti. 2018'de Cin'den gelen ziyaretci sayısını en az iki katına cıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Temurci, Cin'de bu yılın eylul ayında calıştay, 2018 yılında ise tum sektorun katılımıyla buyuk bir tanıtım kampanyası yapacakları bilgisini verdi.

ONUR AIR PLANLAMA YAPIYOR

Onur Air Genel Muduru Teoman Tosun ise, Cin'den gecen yıl slot aldıklarını Cinlilerin Turkiye'ye gitmeme kararı nedeniyle ucuşları ertelediklerini belirtti. Tosun, 2018'in Cin'de ''Turkiye Turizm Yılı'' ilan edilmesiyle birlikte yeniden planlamalara başladıklarını aktardı.