Ceket:
Uniformanın belkide en onemli parcası olan ceketler, kruvaze dikilirdi.Kruvaze dikilmesinin sebebi, ceketin kirlenen tarafı ile temiz tarafının kolayca değiştirebilinmesiydi. İki katmanlı pamuk ceket, ayrıca giyeni mutfağın rahatsız edici sıcaklığından korurdu yani yalıtım gorevi gorurdu.
Dikkat edilmesi gereken en onemli nokta şefler mutfakta ateşle icice oldukları icin, herhangi bir kazaya mahal vermemek icin, ceketlerin pamuk ipliği gibi yanıcı olmayan bir malzemeden yapılmasıydı.


Kravat:
Kravat cok sıcak mutfaklarda calışan şeflerin terini emme gorevi gorurdu.Boylelikle ter başın arka kısmından suzulup bobreklere doğru akmamış olurdu.
Kravatlar genellikle ucgen şeklindeki bir kumaşın kıvrılmasından yapılırdı ve her hangi bir kaza anında yarabandı gorevi gorurlerdi cunku mutfakta calışan şeflerin kullandıkları araclar arasında keskin bıcaklar ve ateş mevcuttu.
Gunumuzde şeflerin taktığı kravatlar daha cok estetik amaclar icerir ve uniformayı tamamlar.



Pantolonlar:
Careme’in de tercih ettiği beyaz pantolonun populer olmasına rağmen, ozellikle fırıncılar tarafından tercih edilen standart renk mavi veya beyaz uzerine siyah ekose desendir. “Bu dokuya av kopeğinin dişi” adı verilir.Bu doku pantolona damlayan lekeleri gostermemesi icin kullanılır.


Onluk:
Onluk uzun yapılmalıdır.Genelde şeflerin sadece kasık bolgelerini kapayacak kısa onlukler taktıkları gorulur ama kısa onluk takmak, uniformayı pek fazla lekelenmekten korumaz.


__________________