Trakya Universitesi 41 Sayılı Kanun Hukmunde Kararname ile 20 Temmuz 1982 tarihinde kurulmuştur. Trakya Universitesi kuruluşta; Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Fen-Edebiyat Fakultesi ve Tekirdağ Ziraat Fakultesi’nden, İstanbul Universitesi Edirne Tıp Fakultesi’nin bağlantısının değiştirilmesiyle oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Tıp Fakultesi’nden, Edirne Devlet Muhendislik ve Mimarlık Akademisi’nin Fakulte’ye donuşturulmesiyle oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Muhendislik-Mimarlık Fakultesi’nden, Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitusu, Fen Bilimleri Enstitusu, Sağlık Bilimleri Enstitusu’nden, Milli Eğitim Bakanlığı Edirne Eğitim Enstitusu’nun adının değiştirilmesiyle oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Eğitim Yuksekokulu, Canakkale Eğitim Enstitusu’nun adının değiştirilmesiyle oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Canakkale Eğitim Yuksekokulu, Rektorluğe bağlanan Edirne Meslek Yuksekokulu, Canakkale Meslek Yuksekokulu, Kırklareli Meslek Yuksekokulu ile Tekirdağ Ziraat Fakultesi’ne bağlanan Tekirdağ Meslek Yuksekokulu’ndan oluşmuştur.

Trakya Universitesi’nde 1988-1989 eğitim-oğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yuksekokulu, Corlu Meslek Yuksekokulu ve Keşan Meslek Yuksekokulu, 1990-1991 eğitim-oğretim yılında Biga Meslek Yuksekokulu, 1991-1992 eğitim-oğretim yılında da Devlet Konservatuvarı acılmıştır.

Kaynak