Cengelli iğne
1849 yılında Amerikalı mucit Walter Hunt tarafından bulundu. Walter Hunt cengelli iğneyi girdiği bir iddiada 15 dolar kazanabilmek icin icat etmişti.

Ataş
1900 yılında Alman mucit Johann Vaaler tarafından icat edildi. Vaaler, elindeki kağıtları birbirine tutturabilmek icin ic ice gecmiş iki halkadan oluşan metal bir tel tasarladı ve bugune kadar da bu dizaynı aynı kaldı.

Raptiye
Raptiyeyi ilk kez Amerikalı mucit Edwin Moore buldu. Yapımına kiralık bir odada başladığı ve bir gun once yaptığı raptiyeleri bir gun sonra satan Moore'a Estman Kodak Company şirketinden buyuk bir sipariş gelince 1904'te Moore Raptiye şirketini kurdu. Şirket hala uretime devam etmektedir.

Kaşık
Paleolitik zamanlardan gunumuze kadar gelen kaşığın ilk bicimi deniz kabuklarıydı. Kaşığın Latince ve Yunanca'daki karşılığı 'spiral şekilli sumukluboceği kabuğu' anlamına gelen 'cochlea' kelimesinden turetilmiştir. Gunumuzdeki şeklini ise milattan once 1. yuzyılda Romalılar zamanında aldı.

Bıcak
Kesin bulunuş tarihi hala bilinememektedir. Tarihin ilk donemlerinde silah olarak kullanılan bıcak daha sonra mutfaklarda kullanılmaya başlandı.
Ortacağ Avrupası'nda ev sahibi masaya bıcak getirmezdi, cunku herkesin bıcağı belindeydi. Ancak şiddet artmaya başlayınca 1669'da Fransa Kralı 14. Louis'in butun sivri uclu bıcakların yemek masalarında kullanımını ve sokaklarda taşınmasını yasaklamıştı.

Catal
İlk kullananların Yunanlılar olduğu zannedilmektedir. Catalın yemek masasında kullanılması ise milattan sonra 7. yuzyılda Ortadoğu'daki zengin ve itibarlı ailelerde gorulmektedir. 13. yuzyılda Bizanslılar'a, onlardan da İtalyanlar'a gecmişti. Fransa'da ise 'gosterişe kacıyor' diye kabulu yavaş olmuştu.
Catal, 1600'lerin ortalarından itibaren tekrar itibar kazanmış, kraliyet ailesi ve zengin sofralarının vazgecilmez luksu olmuştu.

Fermuar
Bircok mucidin katkısı oldu. Ama asıl katkıyı 1893 yılında W.L. Hudson yaptı. Fermuarın hayatımıza girmesi oldukca zaman almıştır.
İlk fermuar tasarımının o kadar urkutucu bir goruntusu vardı ki, pek cok uretici seri uretimi yapmayı reddetmişti.
Kurşunkalem
Bugun bildiğimiz şeklini Fransız kimyacı Nicolas Conte vermiştir. Kil ve graphite karışımını yakıp tahtadan silindir cubuklar icine koyan Conte; 1795'te kurşun kalemin patentini almıştır. İlk kurşunkalem fabrikasını ise 1861'de Eberhard Faber, New York'ta kurmuştu.

Kibrit
Robert Boyle 1680 yılında, kukurtlu kibrit aracılığıyla ateşi elde etmeyi başardı. Keşfedilmesinin uzerinden binlerce yıl gecmiş olmasına rağmen
ateş pratik halde elde edilemiyordu. Onceleri bir celik, bir metal parcasına surtuluyor ve ateş elde ediliyordu. Robert Boyle tarafından bulunan kibrit,
zımpara kağıdına surtulmek suretiyle ateş alıyordu. Ardından fosforlu kibritler de uretilmeye başlandı.

Makas
Bugun kullandığımız makasın patenti, 1893'te Louis Austin tarafından Washington'da alındı. Tam olarak ne zaman ve kim tarafından icat edildiği bilinmese de İskender'in Mısır'ı fethiyle gelişen guzel sanatlarda ustunluk sembolu olarak kullanıldığı biliniyor.

Kilit
Tarihte ilk kilitleri eski Mısırlılar'ın kullandığı bilinmektedir. Kilitler tahtadan yapılıyor ve acılıyordu. Anahtarın uzerinde değişik uzunluklarda silindir pimler vardı. Mısırlılar'dan esinlenen Linus Yale, Yale kilit olarak bilinen ilk modern pimli kilidi uretti."

__________________