e = 2,71828182845904523536..10.
Eş Değer Tanımları
1. e sayısı, aşağıdaki diferansiyel denklemi sağlayan yegÂne pozitif reel sayıdır:

2. e sayısı, aşağıdaki diferansiyel denklemi sağlayan yegÂne pozitif reel sayıdır:

3.e sayısı, aşağıdaki limite eşittir:

4.e sayısı, aşağıdaki sonsuz toplama eşittir:

5.e sayısı, aşağıdaki integral denklemini sağlayan yegÂne pozitif reel sayıdır:

UYGULAMALAR
Birleşik faiz problemi
Jakob Bernoulli,e sabitini birleşik faiz problemini incelerken keşfetmiştir. Bu problem, basit bir ornekle anlatılabilir. Elinde 1 lirası olan bir yatırımcı, parasını yılda %100 faiz veren bir bankaya yatırırsa,bir sene sonra 2 lirası olacaktır. Diğer yandan bu yıllık faiz %50 – %50 şeklinde yılda iki kez işlerse, yatırımcının yıl sonundaki parası (1 + ½
Faizin işleme suresi kısaldıkca, yıl sonundaki para 2 ve 3 arasında belli bir değere yakınsamaktadır. Yukarıdaki 3 numaralı tanımdan da gorulduğu uzere yakınsanan değer e sayısıdır.
Bernoulli denemeleri
e sayısı olasılık kuramında da ceşitli şekillerde karşımıza cıkar. Orneğin bir kumarcı, kazanma şansı 1/n olan bir oyunu n kere oynarsa, yaklaşık 1/e (%36,787...) ihtimalle hicbir seferde kazanamayacaktır. n ne kadar buyukse, hic kazanmama ihtimali 1/e,ye o kadar yakın olur.Kumarcının n seferde k kere kazanma olasılığı, binom dağılımına gore aşağıdaki değere eşittir:

Şapka problemi
Bir restorana giren ve girişte şapkalarını vestiyere bırakan n tane muşteri duşunelim. Vestiyer, şapkalara etiket takmayı unutunca hangi şapkanın hangi muşteriye ait olduğunu unutuyor, ve cıkışta şapkasını isteyen her muşteriye rastgele bir şapka secip veriyor. Bu durumda, n muşteriden hicbirinin kendi şapkasını almaması olasılığı, aşağıdaki toplama eşittir:

__________________