İzmir Universitesi, Doğanata Şirketler Grubu'nun desteği ile 1995 yılında Necdet Doğanata tarafından kurulan Doğanata Eğitim ve Kultur Vakfı'nın "Vakıf Yuksekoğretim Kurumları Yonetmeliği" cercevesinde yurutulen calışmalar sonucunda, 18 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. 2008-2009 akademik yılında universitemiz 526 oğrenci ve 60 oğretim elemanıyla eğitime başlamıştır.
Doğanata Eğitim ve Kultur Vakfı'nın kuruluş amacı, başta yuksek oğrenim alanında olmak uzere ulkemize eğitim alanında hizmet etmek ve ulkemize erdemli, calışkan, nitelikli yonetici ve elemanlar yetiştirmektir.
Doğanata Eğitim ve Kultur Vakfı‘ nın “Vakıf Yuksekoğretim Kurumları Yonetmeliği” cercevesinde yuruttuğu calışmalar ve hazırlıklar 2007 yılında sonuc vermiş ve “İzmir Universitesi” nin kuruluşu 18 Mayıs 2007 tarihli, 26526 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan 5656 sayılı Kanun ile gercekleşmiştir.
İzmir Universitesi, temelinde yaklaşık yarım asırlık eğitim kurumlarının sağladığı bilgi ve tecrube birikimi olan Doğanata Şirketler Grubu‘ nun desteği ve calışmaları ile kuruluş aşamasına gelmiştir.
Doğanata Eğitim ve Kultur Vakfı kurulduğu gunden beri gerek ilkoğretim, gerekse yuksek oğretim duzeyinde maddi durumu elverişsiz oğrencilere, oğrenim barınma ve yiyecek gibi burslar sağlamış, kulturel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerin organizasyon ve sunumunda ceşitli destekler vermiştir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kültür
- Tarih
- İzmir Universitesi'nin Tarihcesi