Kendi Ağızlarından;
ETİ, onursal başkanımız ve kurucumuz Sayın Firuz KANATLI’nın projesini kendi elleriyle cizdiği ilk tesisle 1962 yılında uretime başladı. Bu tarih, ETİ’nin buyume ve gelişme yonundeki tarihsel adımlarının başlangıcı oldu. Sektorunde her zaman yeniliklerin oncusu olan, Turk halkına daha iyisini vermek uzere yatırım yapan ETİ, bu lezzet yolculuğunda, her biri damaklarda ve zihinlerde iz bırakacak urunler zinciri oluşturdu. Turkiye'nin ilk digestive/lifli biskuvisi Burcak, ilk hazır kızarmış ekmeği Etimek, ilk sanayi tipi keki olan Uzumlu, Meyveli ve Kakaolu Dilim Keki, ilk paketlenmiş turtası Turti, ilk glutensiz biskuvisi Pronot ve ilk ıslak keki Browni gibi urunlerle ilklere imza attı. Ayrıca besteci ve soz yazarı Sn. Oktay Tem'e ait “Bir Bilmecem Var Cocuklar” sloganı ile de herkesin kalbinde yer buldu.
Urun ceşitlerine her yıl yenilerini ekleyen ETİ, bu surecte pek cok odul aldı. 2003 yılında Kurucumuz Sn. Firuz Kanatlı’nın “Bir uygarlık savaşı” olarak nitelendirdiği TPM (Toplam Verimlilik Yonetimi), ETİ’de fabrika yonetim yaklaşımı olarak benimsendi. ETİ, TPM uygulamasındaki başarısı ile Japon Fabrika Bakım Enstitusu tarafından verilen “TPM Odulleri”ni 5 kere kazandı. Bu kapsamda ETİ Biskuvi Fabrikası ile “TPM Mukemmellik Odulu” ve “TPM Mukemmellikte Devamlılık Odulu”nu; Tam Gıda, Bozuyuk ve Cikolata Fabrikaları ile de “TPM Mukemmellik Odulu”nu kazandı. Planlı, titiz ve azimle gorevlerini yerine getiren ETİ calışanları sayesinde bunun gibi daha pekcok odule hak kazanıldı.
ETİ, Turkiye’nin en buyuk gıda ureticilerinden biri olarak toplumsal sorumluluğunun bilincinde bircok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır. Bunlardan bazıları;
Onursal Başkanımız Firuz KANATLI’nın Eskişehir’de babasının adına 1970 yılında actığı Hacı Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi binlerce gencimize eğitim vermiş ve vermeye devam etmektedir. “ETİ CEKUL Kultur Elcileri” sosyal sorumluluk projesi kapsamında unutulmaya yuz tutmuş kulturel ve yaşamsal değerlerimizi korumak adına beş yıl boyunca CEKUL Vakfı işbirliğiyle yaklaşık 4 bin cocuğumuz kultur elcisi olarak yetiştirilecektir. “ETİ Cocuk Vapuru”nda Sosyal Hizmetler ve Cocuk Esirgeme Kurumu bunyesinde koruma altında bulunan 300 cocuğumuz her yıl birer hafta eğitim almaktadır. Kulturel değerlerin korunmasına her zaman onculuk eden ETİ, Rumeli ve Anadolu Hisarlarının aydınlatmasını ustlenerek 2005 yılından itibaren 5 yıllığına “Hisarlar Aydınlatma Projesi”ni başlatmıştır. Ulkemizin tahıl ambarı ve kuresel iklim değişikliği sonucu oluşan kuraklıktan en cok etkilenecek bolgesi olan Konya Havzası' nın su kaynaklarının korunması icin ETİ Burcak markamız ve WWF-Turkiye işbirliğiyle "Konya Havzası Modern Sulama Projesi" ni gercekleştirdik. ETİ Cocuk Tiyatrosu ile 2001 yılından buyana toplam 1 milyondan fazla cocuğu ucretsiz olarak tiyatro ile buluşturduk. Kurulduğu tarihte 20 calışanı ile birlikte gunluk 3 ton gibi kucuk bir kapasiteyle uretime başlayan ETİ, bugun 5 fabrikası, 45 marka altındaki 300' e yakın urunu ve dunyanın dort bir yanına gercekleştirdiği ihracatı ile dev bir şirket haline geldi. ETİ siz değerli tuketicilerinin guven ve sevgisinden aldığı gucle yarattığı Lezzet Uygarlığı'nı yarınlara taşıyor.
Kaynak
__________________
Eti'nin Tarihcesi
Tarih0 Mesaj
●63 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kültür
- Tarih
- Eti'nin Tarihcesi