Kompozit Rezin Ve Geleneksel Cam Iyonomer Componentlerini Kapsayan Hibrid Restoratif Materyaller Son Yıllarda Geniş capta Tanıtılmasıyla Diş Hekimliğinde Kabul Edildi. Bunlar Resin Modifiye Cam Iyonomer Simanları Ve Poliasit Modifiye Kompozit Veya Kompomerlerini Icermektedir. Bunlar Geleneksel Restorasyonların Nem Hassasiyeti Ve Aşınma Direncinin Ve Dayanıklılığın Yetersiz Olması Problemlerini cozmek Icin Geliştirildi. Aynı Zamanda Sertleşmenin Kontrol Edilmesi, Diş Yapılarına Adezyon Okluzal Tablaya Uygun Kuvvet, Florur Salınımı Ve Estetik Gibi Klinik Avantajlar Surdurulmuştur. şimdi Bu Yeni Materyallerin ozelliklerine Ve Gelişimlerine Goz Atacağız. Klinik Performansları Umut Verici Ve Amalgama Ve Diğer Geleneksel Restorasyonlara Iyi Bir Alternatif Olarak Gorulmektedirler.
Tanıtım
Uzun Amalgam Restoratif Materyal Olarak Tercih Edildi. Buna Rağmen Son Zamanlanlarda, Insan Sağlığını Vecevreyi Etkileyen Toksik Civa, Amalgamın Guvenirliliğini Etkilemiştir. Diş Hekimliğindeki Bu Gibi Endişeler Alternatif Restoratif Materyallerin Gelişmesini Sağlamıştır. Rezin Kompozit Ve Cam-iyonomer Restorasyonlar Uygulanabilir Alternatifler Olarak Gorunmektedir. Rezin Kompozitler Kısa Donemde Amalgam Kadar Kalıcıdır. Fakat Uzun Donemde Renk Değişimi, Retansiyon Kayıpları, Sekonder curuklere Bağlı Olarak Başarısızlık Oranı Artar. Ayrıca Yuksek Kalitede Kompozit Restorasyonlar Icin Cocuklarda Zor Olan Nem Kontrolunu cok Iyi Sağlamak Gerekir.
Cam-iyonomer Simanlar Ilk Kez 1972’de Wilson Vekent Tarafından Diş Hekimliğine Tanıtılmıştır.
onemli ozellikleri
-mine Ve Dentine Kimyasal Bağlanma Yeteneği
-periyodontal Dokularla Ve Pulpayla Biyolojik Uyumluluk
-florur Salınımıyla Sağladığı Karyostatik Ve Antimikrobiyel Aktivite
-sertleşme Buzulme Hacminin Duşukluğu
-diş Dokusuyla Benzer ısısal Genleşme Katsatıs
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Tıp / Biyoloji / Farmakoloji Resin-iyonomer Restoratif Materyaller[ForumTR Odev Tim]