Ataturk Suclu..!
Sağa sola bakıyorum, gazete, kitap, dergi okuyorum; Ataturk'e saldırı, taşlama, yergi, eleştiriden gecilmiyor; anlıyorum ki Ataturk buyuk suc işlemiş...
Nicin.?
Cunku dunya goruşunde, evrene bakış felsefesinde, ideolojik iceriğinde 'Aydınlanma' yı yeğlemiş Ataturk, 'Akıl inanctan, bilim dinden bağımsızdır' demiş. A benim canım Mustafa Kemal'im, uygarlığın ışığına neden yuzunu donersin? İran'a bak, Suudi Arabistan'a bak!.. Bırakaydın, bağnazlığın dipsiz kuyusunun bostan dolabında donenseydik. En buyuk sucunu 'Gercek yol gosterici bilimdir' diyerek işledin.
Ataturk suclu...
"Vatanın bağrına duşman dayamışsa hancerini" Gazi Paşa gormezlikten geleydi; "İngiliz muhibbi" olaydı, "Amerikan mandacılığı" na sarılaydı; "Ya istiklal ya olum" deyip ortalığa atılarak pişmiş aşa neden soğuk su kattı?
Ataturk suclu...
Osmanlı, Sevr Antlaşması'nı kuzu kuzu imzalamışken bizlere Konya Ovası yetmez miydi? Denizi zaten sevmeyiz, dağların gerisine cekilip bozkırda otururduk. Eloğlu vatanın minarelerine can takar, bizim cami yaptırma dernekleri de Haymana bolgesinde calışmalarını yoğunlaştırırdı. Nemize gerek İstiklal Savaşı? Nemize gerek İzmir, Aydın, Edirne, Canakkale, İstanbul? Nemize gerek Lozan, a Mustafa Kemal Paşa?
Ataturk suclu...
Sevgili Mustafa Kemal, kadın hakları senin neyine? Bak, şimdilerde genc kızımız başına turban dolarken sana da verip veriştiriyor. Yurttaşlık Yasası cıkardın, erkek karısını iki sozcukle boşayamıyor; ama kadın kara carşafa girip sana beddua ediyor. Hukuk devrimini neden yaptın Kemal'im?
Ataturk suclu...
Cunku cumhuriyeti ilan etti. Haydi padişah efendimize kıydı, hilafete neden dokundu? Laik devletten daha buyuk gunah olur mu şu dar-ı dunyada Gazi Kemal'im?..
Ataturk suclu...
Osmanlı'nın cengÂverliğinden bizi soyutladı; 1923'ten bu gune "Yurtta barış, dunyada barış" diye yaşamak erkekliğimizi oldurmedi mi? Biz korkak mıyız a Gazi Paşa? Savaşcılıktan nasıl vazgeceriz? Senin en buyuk sucun barışcılık değil mi?
Ataturk suclu...
Cunku 1923'te kurulan cumhuriyete 1925'te başkaldıran Şeyh Sait 'e el surmeyecekti; hilafetci Said-i Nursi 'yi başkente buyur edip devletin başına oturtacaktı. On bir yıl suren savaşlardan sonra temelini attığı devleti, İngiliz işbirlikcisi şeyhlere, aşiret reislerine, seyyitlere lokma lokma sunarak, parca parca edecekti. A benim Mustafa Kemal Paşam, ayaklanmalara karşı neden beyaz teslim bayrağını cekmedin de ustlerine yurudun?
Ataturk suclu...
Oyle bir cumhuriyet kurmuş ki, bir turlu yıkılmıyor. 21'inci yuzyıla yaklaşıyoruz, devleti Amerika'ya teslim edemedik, parcalayamadık; bu yuzden Gazi'ye cok kızıyoruz, cumhuriyetin harcını sağlam karmış diye ofkeleniyoruz.
Ataturk suclu...
Yetmiş yıl once bağımsız bir cumhuriyet kurmuş, bize bırakmış; yarım yuzyıldan beri laik cumhuriyeti cağdaş demokrasiye yakışır bir duzeye getiremedik; bu yuzden ofkelendikce yarım yuzyıl oncesine donerek Ataturk'e veriştiriyoruz.
Ataturk suclu...
Cunku canım Mustafa Kemal, bizim adam olacağımızı sandı, biz cudam olduk; başımızı dik tutacağımıza, Ortadoğu'da "super yabancı devlet" in taşeronluğuna soyunduk; icimizdeki aşağılık duygusunu Ataturk'u eleştirerek gidermeye cabalıyoruz.
Cumhuriyet
İlhan Selcuk
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kültür
- Türkiye, Osmanlı ve Mustafa Kemal Atatürk
- Ataturk Suclu..!(Cumhuriyet - İlhan Selcuk)