Ataturk gununde Kurtce şarkı
Ataturk'un ‘Fahri Hemşehrilik Gunu'nde Kurtce şarkı da soylendi...
05 Nisan 2007 16:16

ULU onder Mustafa Kemal Ataturk'un Diyarbakır’ı fahri hemşehriliğe kabul edişinin 81'inci yıldonumu kutlamalarında belediye korosu Ataturk’un sevdiği parcaların arasına Kurtce bir şarkı da koydu.

Yakasına Ataturk kokartı takan Diyarbakır Buyukşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, Ataturk'un Diyarbakır'ın kendisine gosterdiği kadirşinaslıktan son derece memnun kaldığını ve bunu da dile getirdiğini soyledi.

Ataturk'un Diyarbakır'ı Fahri Hemşehriliğe kabul edişinin 81'inci yıldonumu kutlamalarına Ataturk Anıtı'nda başlandı. Tarım ve Koyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı torende, Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Garnizon Komutanlığı'nın celenkleri, saygı duruşu ve İstiklÂl Marşı'ndan sonra anıta bırakıldı. Buradaki torenden sonra Buyukşehir Belediyesi Tiyatro Salonu onunde folklor gosterisi duzenlendi.

Yakasına uzerinde ‘5 Nisan Hemşehrilik Gunu' yazılı Ataturk kokartı takan Başkan Osman Baydemir, gosteri yapan folklor ekibini uzun sure alkışladı. Tiyatro salonunda devam eden kutlamaya, Diyarbakır Vali Vekili Suat Seyitoğlu, Dicle Universitesi Rektor Yardımcısı Prof.Dr. Zulkuf Gulsum ile okul oğrencileri katıldı.

Ataturk'un fahri hemşehriliği kabul edişiyle ilgili telgrafını okuyan Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ataturk'un 81 yıl once Diyarbakır'ın fahri hemşehriliğini kabul edisinin yanıtı olan telgraf metnine dikkatini cekmek istediğini belirterek, şoyle dedi:

“Ataturk, telgrafta ‘Diyarbakır'ın hakkımda gosterdiği kadirşinazlıktan memnun oldum' diyor. Diyarbakır halkı gercekten kadirşinastır. Ataturk yine 15 kasım 1937 yılında cumhurbaşkanıyken geldiği Diyarbakır'da halkevinde yaptığı konuşmada, ‘20 yıl sonra tekrar Diyarbakır'da bulunuyorum. Dunyanın en guzel ve en modern binası icinde modern nefis muziği dinleyerek beşeriyetin medeni bir halkının huzurunda bu halk evinde duyduğum zevk ve saadetin ne kadar buyuk olduğunu takdir edersiniz' diyor. Ben de medeniyetin kadim bir halkın hizmetkarı olmaktan, onlara hizmet etmekten buyuk bir seref duyuyorum. Hakikaten son derece kıt olanaklarla bugun kentimi Ortadoğu’nun bolgesel metropol bir kenti haline getirme cabasındayız. Vatandaşlarımızın desteğiyle geleceğin kultur, sanat, ticaret ve turizm merkezini yaratma konusunda buyuk mesafe kat ettik.”

Tiyatro salonundaki torende Diyarbakır Buyukşehir Belediyesi Muzik Korusu Ataturk'un sevdiği şarkıları caldı. Koro, Suriyeli Kurt şarkıcı Muhemed Şeyho'nun ‘Emman Dilo' (Aman Dilo) isimli aşk şarkısını soyleyince salondakiler tarafından uzun sure alkışlandı

Hurriyet