Emniyet Genel Mudurluğu'nun, dış temsilciliklerin korunmasında gorev alacak personele duzenlediği sınav 14 Nisan Cumartesi gunu yapıldı. 12 bin polis ve 600 amirin katıldığı sınavda bazı sorularda hataya rastlandı. Sınavda, "Cumhuriyet Tarihi, Ataturk İlke ve Devrimlerine" ilişkin herhangi bir sorunun yer almaması dikkat cekeren, sınav kitapcığında adaylara ilginc sorular yoneltildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu Olcme Değerlendirme ve Acıkoğretim Kurumları Daire Başkanlığı tarafından 14 Nisan 2007 saat 10.00'da tum Turkiye'de gorev yapan polisler arasında, "misyon koruma gorevi" icin sınav yapıldı.

12 bin polis ve 600 amirin katıldığı sınavda, adaylara 100 soru soruldu. 50'si meslek bilgisi, 35'i genel kultur ve 15'i lisans bilgisinden oluşan sorulardan bazıları dikkat cekerken, adaylara Ataturk İlke ve Devrimleri ile ilgili soru sorulmadığı belirlendi.

Hababam Sınıfı'nda Kel Mahmut rolunu oynayan aktorden, Turkcell Super Ligi'ndeki takım sayısına kadar ilginc soruların yer aldığı sınavda, Ataturk unutuldu. Ataturk, Ataturk İlke ve Devrimleri ya da Cumhuriyet Tarihi'ne ilişkin sorular, ne memurlara ne de amirlere soruldu.

4 spor sorusunun bulunduğu sınavda 62 ve 80'inci soruların hatalı olduğu anlaşıldı. 62'inci soruda "Aşağıdakilerden hangisi NBA'de oynamıyor?" diye soruldu. Ancak cevaplarda Mirsad Turkcan ile beraber Zaza Public ismine yer verildi.

Yine genel kultur bolumunde yer alan "Aşağıdaki takımlardan hangisinin renkleri milli takımla aynı değildir?" sorusunun cevap şıkları arasına Genclerbirliği ile birlikte "Kırmızı, beyaz ve siyah" renklere sahip Samsunspor da konuldu.

Aralık ayının eski isminden, Nostalji albumunun sahibine, Manas Destanı'ndan, Osmanlı Devleti'nin padişah sayısına kadar ceşitli ilginc sorunun bulunduğu sınavda "Japon hukumdarına ne denir?" sorusu da yer aldı.

Sınava katılan bin 200 polisten en yuksek puanı alan 600'u atış ve mulakata katılmaya hak kazanacak. 3 aşamalı sınavlar sonunda toplam 166 polis ve 84 amir onumuzdeki donemde Dışişleri Bakanlığı kadrosundan yurtdışında gorev yapma hakkı kazanacak.

(ANKA)