Hic yurt dışına cıkmadığını, butun liderlerin onu Turkiye de ziyarete geldiklerini,
Ataturk'un dunyada başoğretmen sıfatlı tek lider olduğunu,
Bir geometri kitabı yazdığını. ucgen, acı, dikdortgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Turkce) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
Bir roportajda "milletler cemiyeti'ne uye olmayı duşunuyor musunuz?" diye sorulur, Ataturk: "şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz muracaat etmeyiz uye olmak icin. Davet gelirse duşunuruz". BMM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ulke biz oluruz
Yıl 1938, general Mc Arthur´un en zor, en problemli, en buhranlı donemi. Birden cok sıkılır ve yanında duran yuz yirmiden fazla kişiye doner ve aynen şoyle der:
"şu anda hicbirinizi değil, buyuk istidadı ile Mustafa Kemal´i gormek icin neler vermezdim"
Yıl 2000, abd başkanının milenyum mesajından bir alıntı :
"bugun milenyumun hic şuphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Ataturk´ tur. Cunku o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"
Yıl 1938, ata`nın olumunde tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı :
"Allah bir ulkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Norvecce'de Ataturk gibi olmak diye bir deyim olduğunu,
Kurtuluş savaşında rutbe alan bir cok kadın askerlerimiz var. Ama dunya tarihine gecen tek bir usteğmenimiz var; 700 erkek, 43 kadından oluşan bir mufrezenin reisliğine bizzat Ataturk tarafından atanmış usteğmen kara fatma
Ataturk ciceğinin adını, ciceği bulan Wanderbit universitesi profesorlerinden doktor Kirk Landin`in koyduğunu ve bu ciceğin tum dunyada bu isimle uretilip satıldığını,
Yunan başkomutanı Trikopis`in, hicbir zorlama ve baskı olmadan her cumhuriyet bayramında Atina´daki Turk Buyukelciliğine giderek, Ataturk`un resminin onune gectiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,
"Minber" adında bir gazete cıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansur kelimesi gectiğini
Yıl 1996, haiti cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "butun omrum boyunca Turkiye´nin lideri Mustafa Kemal Ataturk´u anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu oldum" ,
Yıl 2005, Amerika´nın en unlu ekonomistlerinden birisi olan mr. johns`un onerisi "Turkiye ekonomiyle savaşta bir tek Ataturk´u ornek alsın yeter" dediğini
VE ATATURK :
"Milletimi şimdiye kadar soylediğim sozlerle ve hareketlerimle aldatmamış olmakla gurur duyuyorum."
shiftdelete